04/05/2024

Παραπληροφόρηση του Netflix: Νέο Ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον Μ. Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο

0
 Παραπληροφόρηση του Netflix: Νέο Ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον Μ. Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο.

Η συνεχής πρόκληση του Netflix κατά της ιστορικής πραγματικότητας του ελληνισμού  φαίνεται πως δεν έχει όρια, καθώς το νέο ντοκιμαντέρ “Alexander: The Making of a God” παρουσιάζει μια εντελώς παραποιημένη εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι θεατές έχουν αντιδράσει αρνητικά, αποδίδοντας την αντίδραση τους σε μια σειρά ανακρίβειών που αποδεικνύουν τον Μ. Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο.

Το ντοκιμαντέρ ανοίγει με σκηνές που δείχνουν τον Μέγα Αλέξανδρο να ανταλλάσσει φιλιά με τον Ηφαιστίωνα, παρουσιάζοντάς τον ως τον καλύτερό του φίλο και μεγάλο έρωτα. Οι παραποιήσεις συνεχίζονται με την αφήγηση να παρουσιάζει τον Ηφαιστίωνα ως τον μεγαλύτερο έρωτα του Αλεξάνδρου.

Είναι σαφές ότι το Netflix παραποιεί την ιστορία για προβολή και αναστάτωση, ενισχύοντας έτσι το ανθελληνικό μένος, έχοντας στόχο φυσικά το κέρδος με κάθε κόστος. Οι θεατές αναρωτιούνται για την έλλειψη ιστορικών τεκμηρίων που να υποστηρίζουν τις ακραίες θέσεις του ντοκιμαντέρ.

Πρέπει να διατηρήσουμε την κριτική σκέψη και να αμφισβητούμε τις παραποιήσεις που προβάλλονται, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ιστορική ακρίβεια και τον σεβασμό προς τον πολιτισμό μας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *