Παπακωνσταντίνου: Έχασα το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ- Λυπάμαι, αυτή είναι η αλήθεια!

0

Παπακωνσταντίνου: Έχασα το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ- Λυπάμαι, αυτή είναι η αλήθεια!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Παπακωνσταντίνου: Έχασα το πρωτότυπο cd της λίστας Λαγκάρντ- Λυπάμαι, αυτή είναι

Με μια ομολογία-σοκ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι έχει χάσει το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ, που έφτασε στην Ελλάδα μέσα σε διπλωματικό σάκο.

Αν και στην αρχική του τοποθέτηση υποστήριξε ότι παρέδωσε το CD για ασφαλή φύλαξη χωρίς να διευκρινίζει σε ποιον, στη συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις παραδέχθηκε ότι το είχε εμπιστευθεί σε συνεργάτες του γραφείου του κι ότι τώρα δεν γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται. «Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια» συμπλήρωσε απολογητικά.

Απαντώντας λίγο πριν σε ερωτήσεις των βουλευτών, μετά την αρχική τουτοποθέτηση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έστρεψε ευθέως τα βέλη του κατά του κ. Διώτη, τονίζοντας ότι του παρέδωσε το stick με τα ονόματα για να ερευνήσει την υπόθεση κι όχι για να το παραδώσει εκείνος στη συνέχεια στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε τρεις συσκέψεις με τον κ.Διώτη κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ συναντήθηκαν ακόμα μια φορά για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς την παρουσία άλλων.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχει εξηγήσει ότι η λίστα έφτασε στην Αθήνα από το Παρίσι σε μορφή CD μέσα σε διπλωματικό σάκο με το συνοδευτικό έγγραφο να εξηγεί ότι τα στοιχεία έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου υποστήριξε επίσης ότι δεν μπορούσε να πρωτοκολλήσει ένα ψηφιακό αρχείο ενώ εξήγησε ότι η λίστα αντιγράφηκε από το αρχικό CD σε ένα στικάκι για λόγους ασφαλείας αλλά κι ευκολότερης χρήσης.

Λίγο αργότερα, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι το συνολικό ποσό των καταθέσεων που περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ δεν ξεπερνούσε το 1,5 δισ. ευρώ και άρα το όφελος από τη φορολόγηση της δεν θα ξεπερνούσε τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δεν είναι λίγο, είπε, αλλά δεν αποτελεί και πανάκεια για τη λύση όλων των προβλημάτων.

Πηγή: iefimerida.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *