Παπάς κατά γυναικών: Είναι δαίμονες του πειρασμού!

0

Παπάς κατά γυναικών: Είναι δαίμονες του πειρασμού!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μέρες αγάπης σου λέει μετά. Μάλλον δεν το σκέφτηκε έτσι ένας ιερέας στην Ιταλία, που τοιχοκόλλησε έξω από την εκκλησία του ένα κείμενο κατά των γυναικών.

«Οι γυναίκες προκαλούν, φορούν κοντά φορέματα, είναι οι δαίμονες του πειρασμού και πρέπει να προχωρήσουν σε βαθιά αυτοκριτική». Αυτές είναι οι θέσεις που ο ιερέας Πιέρο Κόρσι αποφάσισε να τοιχοκολλήσει έξω από την εκκλησία του, στην περιφέρεια της Λα Σπέτσια της βορειοδυτικής Ιταλίας.

«Ο φανατισμένος Τύπος γράφει ότι για τις διάφορες βίαιες επιθέσεις κατά των γυναικών, φταίνε οι άντρες. Στην πραγματικότητα, όμως, ευθύνονται οι σύζυγοι και μητέρες, που δεν κοιτάζουν τα παιδιά τους, δεν μαγειρεύουν, δεν πλένουν τα ρούχα. Όταν μια οικογένεια διαλύεται και φτάνουμε μέχρι και σε δολοφονίες οι ευθύνες, συχνά βαραίνουν και τους δυο συζύγους», αναφέρεται, επίσης, στο κείμενο που τοιχοκόλλησε ο καθολικός παπάς.

Οι θέσεις κατά των γυναικών «ανέβηκαν» για πρώτη φορά σε φονταμενταλιστικό ιστότοπο του διαδικτύου, στην διεύθυνση pontifex.roma.it. Ο πατέρας Κάρλο «κατέβασε» το κείμενο, και, προφανώς, εγκρίνοντάς το, θέλησε να του δώσει ευρύτερη δημοσιότητα, στο ποίμνιό του.

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στιγμάτισαν το «κείμενο της ντροπής», όπως το χαρακτηρίζουν, που τοιχοκολλήθηκε στην είσοδο του ναού του.

«Φτάνει, πια, με την εξωφρενική ενοχοποίηση των γυναικών. Θέσεις σαν και αυτές, που, έξω από μια εκκλησία τις διαβάζουν όλοι -ακόμη και τα μικρά παιδιά- είναι μια ξεκάθαρη προτροπή προς το φόνο και την κακομεταχείριση των γυναικών», λένε οι υπεύθυνες του «Ροζ τηλεφώνου», το οποίο παρέχει άμεσες βοήθειες και στήριξη στις Ιταλίδες που είναι θύματα βίαιων συμπεριφορών.

Ο συγκεκριμένος παπάς, πάντως είχε ήδη προκαλέσει αρνητικά σχόλια, στο παρελθόν, με εχθρικές δηλώσεις του κατά των μεταναστών, του Ισλάμ και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή του.

Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *