20/04/2024

Πέτρος Τατούλης: “Το έργο μας είναι εγγύηση για το μέλλον της Πελοποννήσου”

1

Πέτρος Τατούλης: “Το έργο μας είναι εγγύηση για το μέλλον της Πελοποννήσου”

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

«Εξαρχής ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος: να φτιάξουμε τη δική μας τοπική οικονομία. Μια ισχυρή δυνατή οικονομία, τη μόνη ρεαλιστική ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Μια δυνατή οικονομία, που θα δημιουργούσε δικές της συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για τους ανθρώπους της. Αυτά τα τρία χρόνια, τα πιο δύσκολα χρόνια στην μεταπολεμική Ελλάδα, κάναμε πολλά. Περισσότερα από όσα δεσμευτήκαμε. Και είμαστε εδώ παρόντες για την επόμενη περίοδο. Το Έργο μας είναι η Εγγύηση για το Μέλλον. Εμείς μιλούμε μόνο για το έργο μας. Μόνο για την Πελοπόννησο. Την επόμενη περίοδο όσα σπείραμε θα αποδώσουν καρπούς και θα είμαστε εδώ για να τελειώσουν τα όσα σημαντικά ξεκινήσαμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  κατά την παρουσίαση του απολογισμού για το έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την τριετία 2011 – 2014, παρουσία ενός εντυπωσιακού και πολυπληθούς ακροατηρίου Πελοποννήσιων πολιτών, που πλημμύρισαν την κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, τους προθαλάμους, αλλά και την εξωτερική πλατεία.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας  ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής Κορινθίας ΝΔ, κ. Κώστας Κόλλιας, η πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Φαρμάκη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ κα Νατάσα Ράγιου, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, Δήμαρχοι της Πελοποννήσου και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.

 

Ταυτόχρονα με την ομιλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη υπήρχε διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα.

 

«Εμείς είμαστε οι μεσσίες του εαυτού μας. Τα μεγάλα λόγια και οι κενές υποσχέσεις ανήκουν στο παρελθόν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την προσπάθεια ανάκαμψης του τόπου και πρόσθεσε ότι ηΠελοπόννησος προηγείται στην έξοδο της χώρας από την κρίση, «αφού με το συγκροτημένο μας σχέδιο υλοποιούμε έργα που φτάνουν το 1 δις και αλλάζουν την Πελοπόννησο».

 

«Κανένα έργο – φάντασμα δεν υπάρχει πλέον στην Πελοπόννησο και αυτό δεν ήταν αυτονόητο» σημείωσε ο Περιφερειάρχης σε ότι αφορά τα προηγούμενα κοινοτικά προγράμματα, τα οποία αν και πιο «πλούσια», δεν αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η αποτελεσματικότηταα είναι στενά συνυφασμένη με την απόλυτη διαφάνεια που έχει εγκαθιδρύσει η περιφερειακή Αρχή, αφού τα έργα εξελίσσονται απρόσκοπτα χωρίς δικαστικές εμπλοκές. «Αν αυτό δεν είναι τεκμήριο διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, τότε τι θα μπορούσε να είναι;», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

 

«Φέραμε το ΕΣΠΑ στις πρώτες θέσεις, από την προτελευταία που το παραλάβαμε», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απορρίπτοντας αλλοθικές αιτιάσεις του παρελθόντος. «Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι μας εγκαλούν όχι για όσα δεν κάναμε, αλλά για την ικανότητά μας, για όσα κάναμε και πετύχαμε, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το οποίο αποτελεί πιλότο για τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης, για να καταλήξει:  «Ανήκουμε στην εξελιγμένη Δύση και όχι στο Νότο της Μαφίας και της Καμόρας». Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο περιφερειάρχης, δήλωσε ότι όσοι τάσσονται κατά του έργου, οι «δήθεν αντιμνημονιακοί» είναι εκείνοι που θέλουν να φέρουν στην Πελοπόννησο νέα μνημόνια, εννοώντας τα πρόστιμα που θα καλούνταν οι πολίτες να πληρώσουν. Επίσης ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο των βιολογικών καθαρισμών που έχουν κατασκευασθεί αυτήν την περίοδο, ενώ σημείωσε ότι το αναθεωρημένο χωροταξικό σχέδιο, για το οποίο είχε δεσμευτεί στους πολίτες πριν από τρία χρόνια είναι αυτήν την στιγμή σε διαβούλευση και σε λίγους μήνες θα είναι ένα πολύτιμο έργο στα χέρια των επενδυτών, που θα δημιουργεί ασφαλές περιβάλλον και fast truck διαδικασίες.

 

Σε σχέση με την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι Περιφέρειες θα σηκώσουν το βάρος της αναδόμησης της χώρας»Ο κ. Τατούλης έκανε ειδική αναφορά στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλουν οι  άνθρωποι που εργάζονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ μίλησε για παραγωγή συλλογικού έργου από κοινού με τους Δήμους.

 

«Η Μυθική Πελοπόννησος έχει γίνει της μόδας» είναι η κοινή διαπίστωση των διεθνών φορέων του τουρισμού, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, μετά τις στοχευμένες και συνδυασμένες ενέργειες της Περιφέρειας προώθησης και ανάπτυξης του τουριστικού της προϊόντος. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες που είχαν ως αποτέλεσμα την δυναμική αύξηση του τουρισμού στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι «πριν από δύο χρόνια, υπήρξε μεγάλη επιφυλακτικότητα στις επαφές που ανέλαβε η περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού υπήρχε παντού στο εξωτερικό το ερώτημα για το αν οι συναλλαγές θα γίνονταν σε ευρώ ή δραχμή». Παρά ταύτα, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «πλέον έχει κερδηθεί η αξιοπιστία, και στο άμεσο μέλλον οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται θα αποδώσουν ακόμη περισσότερους καρπούς και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, που θα ρίξει το βάρος στις μεταφορές προϊόντων και για τα λιμάνια της Πελοποννήσου που εκσυγχρονίζονται».

 

«Δίνουμε νέα ώθηση στην επιχειρηματικότητα μέσα από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης», δήλωσε ο κ. Τατούλης, επενδύοντας στην καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση, τις βασικές αρχές της νέας προγραμματικής περιόδου, στηρίζοντας παράλληλα τα συνεργατικά σχήματα. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκαμε εκτενή αναφορά στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και τις θερμοκοιτίδες στα πλαίσια των οποίων θα «εκκολαφθούν» οι επιχειρηματίες του αύριο.

«Εγγυόμαστε την ολοκλήρωση και τη λειτουργική αρτιότητα όλων των υποδομών του αγροτικού τομέα», τόνισε ιδιαίτερα ο κ. Τατούλης και έθεσε σε προτεραιότητα την «εξωστρέφεια και την υπεραξία ως την κοινή συνισταμένη της στρατηγικής μας για την αύξηση του εισοδήματος του αγρότη». Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην δυναμικότητα των εξαγωγών και στο ηλεκτρονικό καλάθι που αποτελεί την αφετηρία για το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο, που θα κάμψει τα γνωστά καρτέλ.

«Εξασφαλίσαμε 60 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικές δομές στο νέο ΕΣΠΑ», δήλωσε ο Περιφερειάρχης για τις παρεμβάσεις στον τομέα των κοινωνικών δομών και αναφέρθηκε στις επενδύσεις στον τομέα της υγείας και της παιδείας, που έγιναν όλην την προηγούμενη περίοδο:  Τα νοσοκομεία που προμηθεύτηκαν εξοπλισμό, με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας να έχει κάνει σημαντικό έργο σε αυτόν τον τομέα, το Νοσοκομείο της Σπάρτης που ενισχύεται με νέες κλίνες, η νέα ψυχιατρική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, τα Κέντρα Υγείας που εκσυγχρονίστηκαν, τα νέα σχολεία που κατασκευάστηκαν.

 

 «Η πολιτική ρευστότητα στην χώρα δεν αφήνει περιθώρια να πάρουμε αποφάσεις ανέμελες, γιατί οι συνέπειές τους θα είναι τεράστιες» δήλωσε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «Σήμερα αποφασίζουμε για το δικό μας μέλλον. Το μέλλον της δικής μας περιφέρειας. Το μέλλον της Πελοποννήσου. Το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του».  

 

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδωσε το έναυσμα για την επόμενη περίοδο, αναφερόμενος στο συνδυασμό του «Νέα Πελοπόννησο»: «Παλεύουμε για μια Νέα Πελοπόννησο, Ανεξάρτητη από εξαρτήσεις και προσωπικές ιδιοτέλειες, Αυτάρκη σε αγαθά και δυναμικούς ανθρώπους, Ανθρωποκεντρική και Αλληλέγγυα, Ισότιμη, Ευρωπαϊκή και Υπερήφανη».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Πέτρος Τατούλης: “Το έργο μας είναι εγγύηση για το μέλλον της Πελοποννήσου”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *