Πέρασε το πολυνομοσχέδιο – πως ψήφισαν τα κόμμτα

0

Με τους 153 επί της αρχής ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πέρασε από τη βουλή το πολυνομοσχέδιο που αλλάζει από αύριο τις ζωές όλων καθώς εισάγει νέους άγριους φόρους.

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ο κόφτης πέρασαν με 152 ψήφους καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου ψήφισε «Οχι» στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν σε αυτά, προκαλώντας δυσφορία και στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 153 «ναι» επί της αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικό της μήνυμα έστειλε στον πρωθυπουργό και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, η οποία μπορεί να ψήφισε «Ναι» αλλά με τη δεύτερη, καθώς κατά την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου έλειπε από την αίθουσα της ολομέλειας.

Πώς ψήφισαν τα κόμματα

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης, ενώ «Οχι» ψήφισαν οι 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Απουσίαζαν ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ και ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε η Χρυσή Αυγή επί συγκεκριμένων άρθρων, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν ορισμένα από αυτά. Ειδικότερα:

ΝΔ: Ναι για Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αεροδρόμια και φόροι τυχερών παιχνιδιών

Η ΝΔ ψήφισε ΝΑΙ μόνο για τα άρθρα 1-43, που αφορούν την σύσταση και λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το άρθρο 56 που αφορά ρυθμίσεις επί των τυχερών παιγνίων και τα άρθρα 215-230 που αφορούν κύρωση συμβάσεων για την παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων και ρυθμίζουν θέματα σχετικά με την εφαρμογή των συμβάσεων.

ΠΑΣΟΚ: Ναι για τα αεροδρόμια
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ψήφισε ΝΑΙ στα άρθρα 215 και 216 που αφορούν μόνο την κύρωση της σύμβασης για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

ΚΚΕ: Πού δήλωσε Παρών

Το ΚΚΕ ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 44 που αφορά ρυθμίσεις θεμάτων φορολογίας εισοδήματος , το άρθρο 48 με ρυθμίσεις για την φορολογία των ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες), και το άρθρο 56 που αφορά τα τυχερά παιχνίδια .

Ποτάμι: Τα Ναι και το Παρών

Το ΠΟΤΑΜΙ, ψήφισε ΝΑΙ: Στο άρθρο 1 που αφορά μόνο τη σύσταση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, στο άρθρο 56, που αφορά τα τυχερά παιχνίδια, στο άρθρο 65 για τον ορισμό του επαγγελματία αγρότη, στο άρθρο 66 που αφορά αλλαγές στη φορολόγηση αλκοολούχων ποτών, το άρθρο 105 την διαδικασία διευθέτησης διαφορών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και άρθρα 215-230 για την κύρωση συμβάσεων περιφερειακών αεροδρομίων.

Επίσης ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 153 που αφορά δασικούς χάρτες.

Ενωση Κεντρώων: Παρών στη φορολόγηση αλκοολούχων ποτών και σε αεροδρόμια

Η Ένωση Κεντρώων ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 66 που αφορά αλλαγές στη φορολόγηση αλκοολούχων ποτών και στα άρθρα 215-230 για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ενώ δήλωσε ΟΧΙ στα υπόλοιπα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, υπερψήφισε τα άρθρα 1,5, 7 και 35 που αφορούν την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ δήλωσε παρών στο άρθρο 66 για αλκοολούχα ποτά και στα άρθρα 215-230 για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *