20/04/2024

Πένθιμες καμπάνες χτύπησε ο Αμβρόσιος για το σύμφωνο συμβίωσης

0

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πένθιμες καμπάνες χτύπησε ο Αμβρόσιος για το σύμφωνο συμβίωσης Σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της Εκκλησίας κατάφερε να προκαλέσει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με την απόφασή του να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των ναών της μητρόπολής του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σύμφωνο συμβίωσης.

«Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της λατρευτικής μας παράδοσης για αυτόν τον λόγο», τόνισαν στο «Εθνος» καθηγητές Θεολογίας, ιερείς και μητροπολίτες, μη θέλοντας να σχολιάσουν περαιτέρω την απόφασή του, λέγοντας ότι είναι προσωπικό του ζήτημα και δεν τους αφορά.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση μητροπολίτη ο οποίος υπογράμμισε στο «Εθνος»: «Ο συγκεκριμένος κάνει ό,τι μπορεί για να βρίσκεται πάντα στα φώτα της δημοσιότητας. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον αγνοήσουμε. Με την απόφασή του αυτή ξεπέρασε κάθε όριο».

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων προσκάλεσε το Σάββατο στο Επισκοπείο τους προϊσταμένους των Ιερών Ναών της πόλης του Αιγίου, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντίδρασης στο σύμφωνο συμβίωσης που επεκτείνεται και στους ομοφυλόφιλους. Εκεί αποφάσισαν ομόφωνα η Ιερά Μητρόπολη να κλιμακώσει την αντίδρασή της με τις παρακάτω ενέργειες:

  • Οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου, τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψηφίσεως του νόμου, να χτυπήσουν πένθιμα από 12.00-12.30.
  • Να αναρτηθούν τη Δευτέρα 21 του μηνός πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου.

Η θέση της Εκκλησίας για το σύμφωνο συμβίωσης είναι γνωστή και την επαναλαμβάνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, υπογραμμίζοντας: Η Eκκλησία, χωρίς να αμφισβητεί τον σεβασμό για την ελεύθερη έκφραση του κάθε προσώπου και σεβόμενη την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης προσωπικότητας, θεωρεί ότι κάθε μορφή συμβίωσης ετερόφυλων ή ομόφυλων, η οποία τείνει να υποκαταστήσει τον θεσμό της οικογένειας και να αμαυρώσει το μυστήριο του γάμου, δεν είναι αποδεκτή.

Παρ’ όλα αυτά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος επιμένει να δημιουργεί «σάλο», όπως ο ίδιος καυχήθηκε με χθεσινή ανάρτηση στο προσωπικό του μπλογκ, μετά το περιβόητο «φτύστε τους». Αλλωστε, όπως έγραψε, «και μόνον η δοθείσα μεγάλη δημοσιότης, θετική ή αρνητική, μας ικανοποίησε πλήρως. Διότι κατoρθώσαμε το ακατόρθωτο. Δηλαδή να συζητηθεί από την κοινωνία το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της συμβιώσεως προσώπων του ιδίου φύλου με την έννοιαν του γάμου, ώστε να μην περάσει πλέον απαρατήρητο, ”στα μουλωχτά”, όπως λέγει ο λαός».

Το σύμφωνο συμβίωσης «αφόρισε» χθες και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος χαρακτήρισε επαίσχυντο το σχέδιο νόμου και τους Ελληνες βουλευτές «εθελόδουλα πιόνια και ανδρείκελα του διεθνιστικού σιωνιστικού συστήματος που θέλει να γκρεμίσει και να αποδομήσει τη χριστιανική Ευρώπη».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *