19/04/2024

Πάσχα με καιρό Χριστουγέννων

0

Πάσχα με καιρό Χριστουγέννων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η χειρότερη μέρα της κακοκαιρίας θα είναι η σημερινή, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές, καταιγίδες και χαλαζόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο… χριστουγεννιάτικος καιρός θα συνοδεύσει τους εκδρομείς του Πάσχα, ενώ βελτίωση αναμένεται την Κυριακή.

Με χιόνια και χαλάζι η Σταύρωση

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, σήμερα είναι η μέρα που τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας θα βρεθούν κυρίως τα δυτικά, όπου δεν αποκλείεται να ρίξει χαλάζι, ενώχιόνια θα έχουν τα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και τα βουνά της Πελοποννήσου από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με τον υδράργυρο να δείχνει  στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 μέχρι 19 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερή η περιφορά του Επιταφίου

Με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα γίνει η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου αύριο, Παρασκευή.

Η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» περισσότερο την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές θα είναι σποραδικές και, κυρίως, τις μεσημεριανές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 7 μέχρι 19 βαθμούς, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 17 βαθμούς.

Με βροχές η Ανάσταση – υπό λιακάδα ο οβελίας

Το βροχερό σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, με τις συννεφιές να επιμένουν στα νησιά του ανατολικού και στις ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 μέχρι 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 έως 20 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 μέχρι 20 βαθμούς.

Το ψήσιμο του οβελία, πάντως, θα γίνει με λιακάδα, αφού την Κυριακή του Πάσχα οι βροχές θα δώσουν την θέση τους στην ηλιοφάνεια και τις αραιές νεφώσεις. Τοπικές μπόρες ίσως εκδηλωθούν μονάχα στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Παράλληλα, ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει: στη βόρεια Ελλάδα το θερμόμετρο θα «παίζει» από 6 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 7 μέχρι 20 και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 22 βαθμούς.

Από Δευτέρα ξαναμπαίνει η Άνοιξη

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα μας αποχαιρετήσει οριστικά από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, ημέρα της επιστροφής των εκδρομέων.

Εκτός από την λιακάδα, οι  μετεωρολόγοι προβλέπουν μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να «πιάνει» ακόμα και τους 24 βαθμούς!

Πηγή: star.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *