19/04/2024

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν καταδικάζει κατηγορηματικά την απόπειρα πραξικοπήματος

0

Τουλάχιστον 60 νεκροί, 336 συλλήψεις, σύμφωνα με αξιωματούχο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ορκισμένος εχθρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε “με τους πιο κατηγορηματικούς όρους”, από τις ΗΠΑ όπου κατοικεί, την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία από στασιαστές στρατιώτες. Είναι ο άνθρωπος που “φωτογραφήθηκε” σαν υπαίτιος για την κίνηση αποστασίας, από τον ίδιο τον Ερντογάν.

“Υπέφερα από πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τα 50 τελευταία χρόνια και βρίσκω συνεπώς ιδιαίτερα προσβλητικο το να κατηγορούμαι ότι έχω οποιαδήποτε σχέση μ’ αυτή την απόπειρα. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκιουλέν ο οποίος ζει μόνιμα στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, όντας αυτοεξόριστος.

“Καταδικάζω με τους πιο κατηγορηματικούς όρους την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία”, τόνισε ο 75χρονος Γκιουλέν. “Η άνοδος μιας κυβέρνησης στην εξουσία δεν πρέπει να γίνεται παρά μόνο έπειτα από μια ελεύθερη και δίκαιη εκλογική διαδικασία”, αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ιεροκήρυκα, ο οποίος από το 1999 ζει απομονωμένος σε μια ορεινή περιοχή της αμερικανικής πολιτείας της Πενσυλβάνια (βορειοανατολικές ΗΠΑ), ότι είναι ο υποκινητής του πραξικοπήματος. Μία ημέρα πριν ξεσπάσει η αποστασία, η Τουρκία είχε ζητήσει την έκδοση του.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *