26/04/2024

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λ-Π Γ. Μπάκος για την πρωτοβουλία του για το Rally Acropolis τι κινήσεις έκανε ο ίδιος και τι πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή.

1

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λ-Π Γ. Μπάκος για την πρωτοβουλία του για το Rally Acropolis τι κινήσεις έκανε ο ίδιος και τι πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή.
Σχόλιο πάνω σε άρθρο που αξίζει να δημοσιευτεί αυτούσιο:

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λ-Π Γ. Μπάκος για την πρωτοβουλία του για το Rally Acropolis τι κινήσεις έκανε ο ίδιος και τι πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή.
Σχόλιο πάνω σε άρθρο (μπορείτε να το δείτε εδώ) που αξίζει να δημοσιευτεί αυτούσιο:

Εύγε στον αναγνώστη για το ενδιαφέρον. Ο LTO μπορεί να είναι ένας σοβαρός φορέας ιδιωτών και φορέων, όμως δεν είναι ούτε επίσημο όργανο, ούτε έχει γίνει κάποια εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο για να εκπροσωπεί ή να έχει αναλάβει την προβολή και τις αναπτυξιακές ενέργειες του δήμου.
Αναφορικά με την επόμενη τριετία, ο υπογράφων πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λ-Π Γ. Μπάκος ανέλαβε πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον διοργανωτή Π. Αθανασούλα, σε μια εποχή που ο δήμαρχος και το ΔΣ της Λουτράκι ΑΕ είχαν μηδενική επαφή και σχέση με τους διοικούντες του Καζίνο. Κατόπιν συναντήσεων με τους κ.κ. Στεργιώτη, Δούκα και Βραχάτη, η επιχείρησε δεσμεύτηκε εγγράφως σε επιστολή που έχει υπογραφτεί από τον πρώην διαχειριστή και έχει δοθεί στον δήμαρχο.
Κατόπιν αυτών, έγινε συνάντηση με το διοικητή της Σχολής Μηχανικού, και για φέτος, αλλά και για τα επόμενα 3 έτη για το service park.
Μετά ανέλαβε ο συνεργάτης του δημάρχου Τ. Φουντούκης να φτιάξει τον φάκελο που θα σταλεί προς τους διοργανωτές, ο οποίος περιλαμβάνει τις παροχές του δήμου και του CHCL, για να δοθεί στον διοργανωτή και αυτός να το καταθέσει με τις προτάσεις του στην ΕΛΠΑ.

Κατά την διάρκεια των απονομών την τελευταία ημέρα του RA, έγινε συζήτηση μεταξύ του υπογράφοντος, του διοργανωτή και του περιφερειάρχη, όπου ζητήθηκε και η συνδρομή της περιφέρειας, και ειδικά η ενδεχόμενη ένταξη στα αναπτυξιακή περιφερειακά προγράμματα με σκοπό την καλύτερη προβολή του Λουτρακίου, της Περιφέρειας, και την συνδρομή στον προϋπολογισμό εξόδων.
Ο περιφερειάρχης το είδε θετικά -είχε προηγηθεί και επαφή μου με την Π. Τατούλη και τον Σ. Βαρελά στην Αθήνα και στην Περιφέρεια- και κατόπιν αυτών έγινε και μια συνάντηση με πρωτοβουλία του LTO.
Με βάση την εκτίμηση μου, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από την νέα διοίκηση του CHCL η χορηγία, και να επικοινωνηθούν οι όποιες προθέσεις αρωγής της Περιφέρειας, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία και για το επόμενα τρία έτη.

Υ.Γ. Τι είπες; Εάν κάποιος που δεν έχει κάνε τίποτα για όλα αυτά, έχει πει έστω ένα ευχαριστώ; χαχαχα πολύ καλό. Το μόνο που ξέρει είναι να το παίζει θεματοφύλακας και να εκμεταλλεύεται το έργο των όποιων πολύ λίγων ικανών. Για αυτό σε θέματα όπως Λουτράκι ΑΕ, ανάπτυξη, έργα, Αγ. Θεόδωροι κ.α. δεν γίνονται αναφορές…..

Ακολούθησε σχόλιο αναγνώστη και η τρίπτυχη απάντηση που έχει επίσης ενδιαφέρον να παρατεθεί:

Ένας παρα θεριστής, on 20/06/2012 at 13:32 said:

Ο καλός στρατιώτης δεν εγκαταλείπει ποτέ τον πόλεμο αυτό το λέω σε εσάς κ Μπάκο που εγκαταλείψατε το Λουτράκι και τον ρόλο που έχετε. Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας την οποία εκπροσωπείτε τι έργο έχετε να επιδείξετε, μια σημαντική έστω πρωτοβουλία. Εκμεταλλεύεστε την ανικανότητα του Δημάρχου που δεν έχει άτομα για να αντικαταστήσει τα κουρασμένα παλικάρια του.


Geo
, on 20/06/2012 at 15:35 said:

Καλέ μου παρα θεριστή. Εύλογο το ερώτημα σου. Πρώτα πέρασαν περίπου 10 μήνες συνεχούς παρουσίας και καθημερινής μάχης για το καλό των δημοτών. Κατα τη διάρκεια των 10 μηνών, έγιναν πολλές προτάσεις, ενώ ως συμβούλιο πήραμε (εκτός από διαδικαστικές) άνω των 50 προτάσεων. Να τονίσω μάλιστα και την θετική στάση και αρωγή όλων των συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αφού όλες οι εισηγήσεις έτυχαν ομόφωνων αποφάσεων.
Καθόλη την διάρκεια αυτών των 10 μηνών, αλλά και έως σήμερα, ο δήμαρχος προσπάθησε με επιμέλεια να απαξιώσει τον θεσμό της δημοτικής κοινότητας, με αποτέλεσμα ο ομόλογος μου των Αγίων να έχει ανεξαρτοποιηθεί, ο αντίστοιχος των Ισθμίων να έχει υποβάλει την παραίτηση του και να ωρυάται για τον τόπο του, ενώ ο έτερος των Πισίων είναι στα κάγκελα.
Ο δήμαρχος λοιπόν, ΔΕΝ απάντησε ποτέ όπως υποχρεούται από το νόμο εντός 30 ημερών στις αποφάσεις του συμβουλίου.
ΔΕΝ κάλεσε εντελώς παραβατικά, με αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των αποφάσεων σε περίπτωση ελέγχου, ΚΑΝΕΝΑ πρόεδρο στις εκτελεστικές επιτροπές όπως υποχρεούται από το νόμο.
ΔΕΝ επιμελήθηκε ποτέ να δημιουργήσει το δημοτικό γραφείο, όπως απαιτείται από το νόμο.
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και παραινέσεις, ακόμα και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, δεν έχει κάνει το παραμικρό για να τα διορθώσει, αποδεικνύοντας έτσι ότι όλα αυτά δεν είναι απλά προϊόν ανικανότητας και αγνωσίας, αλλά επιμελούς απαξίωσης του θεσμού και των προσώπων.
(συνεχίζεται)
Συνεχίζοντας, να σου αναφέρω και τα εκτός αρμοδιοτήτων προέδρου. Ασχολήθηκα με την καταγραφή, την μελέτη και την πρόταση δημιουργίας του αντίστοιχου LTO υπό την αιγίδα και επιστασία είτε του Δήμου (μέσω της επιτροπής τουρισμού) ή της Λουτράκι ΑΕ. Το σχέδιο έγινε δεκτό και ο ίδιος ο δήμαρχος παρουσία αντιδημάρχων και φορέων, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του βάσει σχεδίου. Αντ’ αυτού, το ίδιο σχέδιο το υλοποίησαν οι ιδιώτες, ο δήμαρχος συμμετέχει δια μέσου της Λουτράκι ΑΕ χωρίς καμμία επιστασία ή έλεγχο, και έχει γίνει πλήρης εκχώρηση των δικαιωμάτων εκπροσώπησης και προβολής, εντελώς παραβατικά και χωρίς καμμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δηλαδή ο δήμαρχος χωρίς απόφαση και χωρίς την ύπαρξη έστω ενός γνώστη ή σχετικού από τον δήμο, συμμετέχει και εκχωρεί σε μια ΜΚΟ Ιδιωτών, ζητώντας τους μάλιστα την αποφυγή συμμετοχής ατόμων όπως εγω. Οποία διαπλοκή.

Να μιλήσω για την προσπάθεια δημιουργίας φορέα εθελοντισμού με την δική μου σύσταση και πρόταση για τη “Δράση Πολιτών”; Έγινε η μελέτη, έτρεχα σαν τον Βέγγο, έγινε η παρουσίαση, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του σχεδίου που παρουσιάστηκε, και έκτοτε ΜΗΔΕΝ και πλήρης απαξία. Αναποφασιστικότητα, ανικανότητα και ανεπάρκεια. Φαίνεται ότι προτιμάται η ανυπαρξία εθελοντικού σώματος, ενός η πρόταση μου για δημιουργία ΜΚΟ με τη συμμετοχή των 2 νομικών προσώπων (Μέριμνα και Προμηθέας), πήγε στον βρόντο. Σήμερα θα μας κακόπεφτε λοιπόν να είχαμε την επιμέλεια των κοινωνικών προσλήψεων που δίνουμε αριστερά δεξιά σε άλλες ΜΚΟ, και θα μας κακόπεφτε να έχουμε μια τεράστια δεξαμενη εθελοντών (και εάν θέλεις και ψηφοφόρων…αλλά ούτε αυτό δεν σκέφτονται).
Ή να πω για το κολυμβητήριο που φωνάζω από τη πρώτη ημέρα, τους έχω παρουσιάσει προτάσεις και μελέτες και απόφαση καμμία. Ούτε καν τις δωρεάν μελέτες που προσφέρθηκα να δημιουργήσω ή έχω δημιουργήσει δεν θέλουν να πάρουν. Ούτε καν απόφαση για να προχωρήσει κάτι.
Μήπως να πω για τη Λουτράκι ΑΕ και το υδροθεραπευτήριο; Όταν ο άλλος ξέρει ότι μπορείς να το απογειώσεις και να βοηθήσεις ουσιαστικά, με γνώση, με διαχείριση, με τεχνοκρατικές μεθόδους και με δέσμευση για κερδοφορία, τότε κάτι παίζει, ή τελικά δεν είναι απλά κατώτερος των προσδοκιών, αλλά κάτι χειρότερο. Ή δεν θέλει να κάνει το καλό του τόπου γιατί έχει δικό του σχέδιο, ή δεν θέλει να εμπιστευτεί ανθρώπους ικανούς και γηγενείς και προτιμά μυστικοσύμβουλους και κουμπάρους, ή δεν ξέρει. Σε κάθε περίπτωση είναι κακό για το τόπο.
(συνεχίζεται)

Κλείνοντας να σου απαντήσω (όπως θα ήθελα να απαντήσω και σε άλλους με τις ίδιες εύλογες απορίες), για τα περί “καλού στρατιώτη”.Φίλε μου καλέ, εγώ αυτά τα ιδεολογικά τα έχω ξεπεράσει από πολύ παλιά.

Δεν είμαι ούτε συνταξιούχος, ούτε έχω 2-3 μαγαζάκια στη περιοχή και προσπαθώ να είμαι στην εξουσία, ούτε είπα ποτέ ότι θα έχω πλήρη απασχόληση για τη ψυχή της μάνας μου.
Επί 25 έτη είμαι επαγγελματίας και έχω μάθει να αμοίβομαι για τις γνώσεις μου και για το αποτέλεσμα που φέρνω.
Εγώ μετά τις εκλογές είπα ευθέως στον δήμαρχο ότι θα είμαι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, όπως το είχα πει και το έκανα και με τον Γιωτάκη και με τον Γκιώνη. Και είναι δεδομένο ότι θα ήμουν αρωγός με τις γνώσεις, τις συστάσεις και την συμμετοχή μου σε καθαρά part time συμβουλευτικό ρόλο, χωρίς δεσμεύσεις και τίτλους.
Δεν ήμουν λοιπόν εγώ που ζήτησα επιτακτικά να μείνω για να βοηθήσω. Δεν ήμουν εγώ που διαλαλούσα ότι έμπειροι και τεχνοκράτες άνθρωποι όπως εγώ θα πρέπει να μένουν πάση θυσία στο τόπο τους. Ούτε εγώ παρακαλούσα να αναλάβω τον συντονισμό για το τουρισμό, για την ανάπτυξη, για τον εθελοντισμό και για την οργάνωση του δήμου, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ακόμα και εαν επαγγελματικά είχα την βάση μου στο Λουτράκι, άρα θα μπορούσα ενδεχομένως να είμαι πιο αρωγός σε ορισμένα θέματα, δεν θα το έκανα, γιατί η προσβλητική στάση του δημάρχου στο πρόσωπο μου και στην οικογένεια μου και η επιμελής απαξία των θεσμικών, των δημοτικών και των συντονιστικών ρόλων μου, δεν θα μου επέτρεπαν να το κάνω, όσο και εάν θα ήθελα να προσφέρω στο τόπο μου και στους συνδημότες.
Και ο μοναδικός λόγος που έχω παραμείνει σε αυτό το θεσμικό όργανο που ο δήμαρχος έχει γελοιοποιήσει, είναι η προσπάθεια ελέγχου της εξουσίας και βελτίωσης του όποιου έργου για το καλό του τόπου μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, όπως και το κάνω εξάροντας το καλό, βοηθώντας το μέτριο και ελέγχοντας το κακό και εκ του πονηρού.

Γ. Μπάκος

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λ-Π Γ. Μπάκος για την πρωτοβουλία του για το Rally Acropolis τι κινήσεις έκανε ο ίδιος και τι πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *