02/05/2024

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει προτάσεις για με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει σημαντικές προτάσεις σχετικά με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, επισημαίνοντας τα κύρια σημεία του αναμενόμενου νομοσχεδίου. Η ανακοίνωση αυτή προέρχεται από προγραμματισμένη συνέντευξη του πρωθυπουργού που θα προβληθεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, όπου θα αναλύσει τους βασικούς άξονες και θα περιγράψει λεπτομερώς το περιεχόμενο του νομοθετήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη διεύρυνση του δικαιώματος του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια και την επέκταση του δικαιώματος στην τεκνοθεσία. Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι ο βασικός στόχος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, που αντιμετωπίζουν διακρίσεις λόγω της έλλειψης αναγνώρισης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι σε ένα ομόφυλο ζευγάρι με παιδί, ο άλλος σύντροφος μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας, εξασφαλίζοντας έτσι δικαιώματα που δεν αναγνωρίζονταν προηγουμένως. Ωστόσο, το νομοθέτημα δεν παρέχει το δικαίωμα απόκτησης παιδιού με ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αλλά μόνο μέσω υιοθεσίας.

Η συνέντευξη αναμένεται να προκαλέσει δημόσιο διάλογο, ενώ ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει τις απόψεις του Κασσελάκη. Επιπλέον, το νομοθέτημα θα εξηγηθεί εκτενώς στο κοινό, ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν προβλέπει την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για ομοφυλόφιλα ζευγάρια, σε αντίθεση με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *