19/05/2024

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ορκίστηκε 7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

0

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ορκίστηκε 7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

130315192436_6944O 7ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι και επίσημα ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ορκίστηκε και διαδέχεται τον Κάρολο Παπούλια που διετέλεσε ανώτατος πολιτειακός άρχοντας επί 2 συνεχόμενες πενταετίες.

Η ορκωμοσία του κ. Παυλόπουλου έλαβε χώρα στη Βουλή, όπου ο ίδιος έφθασε περίπου ένα 15′ μετά τις 18.00. Έξω από το Κοινοβούλιο υπήρχε άγημα το οποίο έψαλε τον εθνικό ύμνο.

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκαν στην είσοδο της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και εν συνεχεία προχώρησαν στα ενδότερα για την ορκωμοσία, την οποία τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε τον νενομισμένο όρκο, με το Σώμα να αναφωνεί σύσσωμο «άξιος» μετά το πέρας της ορκωμοσίας και τον νέο Πρόεδρο της Βουλής να υποκλίνεται.

Στη συνέχεια, ο ίδιος χαιρέτησε τον πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Βουλής τους προέδρους των ΚΟ, τους βουλευτές αλλά και τους επίτιμους προσκεκλημένους (πρέσβεις, κλπ) και αποχώρησε χειροκροτούμενος για το γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Πριν από λίγη ώρα, ο  νέος Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη υπό καταρρακτώδη βροχή (και χωρίς ομπρέλα!), ενώ αφού ανακρούστηκε ο εθνικός ύμνος.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος κατευθύνθηκε με ειδική αυτοκινητοπομπή μέσω της οδού Ηρώδου του Αττικού στο Προεδρικό Μέγαρο, με αγήματα να είναι παρατεταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου και αγήματα ευζώνων (η Προεδρική Φρουρά) να είναι παρατεταγμένα δεξιά και αριστερά στον κήπο των Ευζώνων.

Στο Προεδρικό Μέγαρο τον περίμενε ο απερχόμενος Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας και εισήλθαν μαζί στο γραφείο του Προέδρου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *