25/04/2024

Ο Καπερνάρος κατηγορείται για φοροδιαφυγή 5 εκατ.ευρώ

0

Ο Καπερνάρος κατηγορείται για φοροδιαφυγή 5 εκατ.ευρώ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Picture 0 for Για φοροδιαφυγή 5 εκατ.ευρώ κατηγορείται ο Καπερνάρος

 Στα χέρια του ΣΔΟΕ έπεσε ο γνωστός δικηγόρος και βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία 13 έτη δεν είχε δηλώσει εισοδήματα ύψους 5 εκατ.ευρώ.

Ο έλεγχος έγινε σε βάθος 10ετίας και, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του βουλευτή παρουσίαζαν μεγάλη απόκλιση από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Ο κ.Καπερνάρος, απαντώντας στις κατηγορίες, μίλησε για πολιτικό χτύπημα λέγοντας: «Είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Το θέμα είναι πολιτικό και μόνο» και όπως υποστήριξε συνδέεται με τη στάση που τήρησε στην Προκαταρκτική για τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπερνάρος «δεν πρόκειται για εισόδημα. Είναι όλα τα χρήματα που έμπαιναν στο δικηγορικό γραφείο από τότε. Μέσα σε αυτά είναι ακόμα και τα τιμήματα πώλησης δυο σπιτιών μου, οι συντάξεις της μακαρίτισσας της μάνας μου, αλλά και χρήματα πελατών από υποθέσεις, τα οποία στη συνέχεια ως διαμεσολαβητής παρέδιδα σε αυτούς».

Πρόσθεσε δε: «Εμένα δεν μου δίνουν τα στοιχεία γιατί λένε ότι είναι φορολογικό απόρρητο. Τους ρωτάω και δεν μου τα δίνουν». Ζήτησα επίσημο αντίγραφο της ανώνυμης καταγγελίας γιατί μου είπαν ότι το έχουν χάσει». Και τόνισε: «Έβγαλαν αυτή την υπόθεση γιατί είναι το δικό μου ονοματεπώνυμο. Ήθελαν να βγάλουν την ιστορία μου στα μανταλάκια».

Ο κ. Καπερνάρος ανέφερε ακόμη: «Δεν είμαστε από τα παιδιά που καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Θα τους ενοχλώ. Θα τους αντιμετωπίσω».

Για φοροδιαφυγή κατηγορείται ακόμη γνωστός γιατρός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αλλά και ιδιοκτήτης βίλας στη Μύκονο, την οποία εκμίσθωνε χωρίς να δηλώνει το εισόδημα.

Πηγή: voria.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *