Ο θησαυρός στην Τρίπολη ήταν ένα παλιό καζανάκι

0

Τελικά αποδείχθηκε… άνθρακες ο θησαυρός που αναζητούσαν στην πλατεία Αρεως στην Τρίπολη η δημοτική αρχή και η αρχαιολογική υπηρεσία.

Παρά την επιστράτευση… εκσκαφέων δεν βρέθηκε τίποτα που να μαρτυρεί την ύπαρξη χρυσού ή τιμαλφών μεγάλης αξίας,

Ετσι, όπως αναφέρει το arcadiaportal η ανασκαφή έλαβε τέλος, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που από τις 6 το πρωί βρισκόταν επί ποδός, με την ελπίδα της ανεύρεσης του χαμένου θησαυρού.

Τα σκαπτικά μηχανήματα είχαν προχωρήσει σε βάθος τριών μέτρων και είχαν αφαιρέσει μόνο μπάζα, σιδηρόβεργες, ένα παλιό καζανάκι και τα πλακάκια από τις τουαλέτες που προϋπήρχαν στον χώρο και είχαν «χωθεί» προ εικοσαετίας.

Τα μηχανήματα ξεκίνησαν να ρίχνουν και πάλι μέσα στη μεγάλη τρύπα τα μπάζα και τα «ευρήματα» όχι από την τουρκοκρατία ή τη γερμανική κατοχή αλλά από τις… τουαλέτες του πάρκου και η ανασκαφή έλαβε τέλος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής που βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας στον χώρο, μας δήλωσε ότι ακριβώς επειδή δεν βρέθηκε τίποτα, οι διαδικασίες σταματούν. Ο ίδιος δεν γνωρίζει εάν θα ζητηθεί εκ νέου άδεια για τη συνέχεια των ανασκαφών στην πλατεία ή στο πάρκο της Άρεως.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η Αστυνομία αποχώρησε. Αποχώρησαν και οι συγκεντρωμένοι πολίτες, οι οποίοι πρόσμεναν ίσως μια άλλη, ευτυχέστερη και «χρυσή» εξέλιξη. Άνθρακες ο θησαυρός για τον Δήμο Τρίπολης.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *