Ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ παρέλαβε την ελληνική πρόταση

0

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εξουσιοδότηση με ψηφοφορία από την Βουλή

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στιγμιότυπο 2015-07-09, 11.46.24 μ.μ.Λίγο μετά τις 11 το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Θεσμούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση περιέχει ένα άρθρο, είναι γραμμένη στα αγγλικά και συνοδεύεται από μια επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, θα ζητήσει σε συνεδρίαση της Ολομέλειας την Παρασκευή την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί πάνω στην πρόταση που απέστειλε προς τους θεσμούς.

Η ελληνική πρόταση εστάλη και στον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος και θα το κοινοποιήσει στους υπουργούς Οικονομικών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.

Και ενώ εκτάκτως έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους οι αρμόδιοι υπάλληλοι της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής για τα… δέοντα, κορυφαίοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες δήλωναν άγνοια για τις κυβερνητικές προθέσεις, ωστόσο επεσήμαναν ότι διάθεση της κυβέρνησης είναι να εκπέμψει μήνυμα στο εξωτερικό για τις προθέσεις της.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *