Ο Δήμος μας πέτυχε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για τη διοργάνωση ημερίδας στο Λουτράκι

0

Πετύχαμε τη χρηματοδότηση για τη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο «Αστικό Περιβάλλον και Εναλλακτικές Μετακινήσεις. Μετατροπές στο δημόσιο χώρο με επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής» στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αντικείμενο της ημερίδας είναι η ανάδειξη της σημασίας του δημόσιου χώρου σε συσχέτιση με τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής και την προαγωγή των εναλλακτικών μετακινήσεων μέσα από μία οργανωμένη πολεοδομική και κυκλοφοριακή προσέγγιση, με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία και διατήρηση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, αλλά και στην αξιοποίηση και ενίσχυση του τουριστικού χαρακτήρα του Δήμου.

Το έργο προϋπολογισμού 15.000,00 υπάγεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2019, στον Άξονα Προτεραιότητας 3: «Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019», Μέτρο “Οικονομική Υποστήριξη Εξωστρεφών Δράσεων 2019”, σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 5182/9-10-2017και κωδικό «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ-2017» Πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου.

Η ημερίδα θα συμβάλλει στην αύξηση της εξωστρέφειας και τη διάχυση της γνώσης για την αναδιοργάνωση των μετακινήσεων της καθημερινότητας με άξονα την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας μέσα από τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος και την επαναοριοθέτηση του δημοσίου χώρου με ανάκτηση αυτού προς όφελος των ευάλωτων και εμποδιζόμενων χρηστών.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *