Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων στην εκδήλωση για την Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) και την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την δραστική μείωση και κατάργηση της πλαστικής σακούλας στους Δήμους γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο. Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Σωτήριο Πέρρα.

Έχοντας ως κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, η δράση περιλάμβανε ενημέρωση σε Σχολεία των Δήμων Λεβαδέων και Θηβαίων, καθώς και συνέντευξη τύπου του Προέδρου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. κου Σταμάτη Χαλβατζή και των Δημάρχων κας Γιώτας Πούλου (Δήμου Λεβαδέων) και κου Σπυρίδωνα Νικολάου (Δήμου Θηβαίων).

Πραγματοποιήθηκε επίσης εκδήλωση ενημέρωσης στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, όπου στελέχη της Ο.Ε.Α., του ΕΟΑΝ και του Δικτύου Μεσόγειος SOS, ανέλυσαν τους λόγους που επιβάλλουν την δραστική μείωση της πλαστικής σακούλας και ζητήθηκε η συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση επιλέγοντας το link: http://ecorec.gr/ecorec/index.php Πείτε την γνώμη σας για την μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό.

Επόμενος σταθμός της εκστρατείας ενημέρωσης με ανάλογες εκδηλώσεις ο Δήμος Αιγιαλείας, την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:15 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο).

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *