20/04/2024

Ο Γ. Γκιώνης ήρωας με κάθε κόστος! Έγκριση πιστώσεων για επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού

0

ΜικρογραφίαΣτο θέμα της έγκρισης πιστώσεων για επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού ο Γ. Γκιώνης παρατήρησε ότι ο φάκελος ήταν ελλιπής αφού ενώ έγραφε ότι μέσα περιέχεται η Εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η εισήγηση δεν υπήρχε μέσα στον φάκελο. Ένας από τους ενδιαφερόμενους είπε τη φράση: “είναι φως φανάρι ότι κάποιος την έβγαλε τη γνωμοδότηση” (οποία τραγική ειρωνεία αυτή η φράση για φως φανάρι όταν γίνεται λόγος για το φανάρι που τελικά δε θα έχει φως).

Η διαπίστωση του κ Γκιώνη στάθηκε αφορμή να ξεσπάσει λογομαχία ανάμεσα σε αυτόν και τον 10 ημερών Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας (κατά το ήμισυ) ο οποίος ( Γ Δέδες )  κατηγόρησε τον Γ Γκιώνη ότι επί των ημερών του γίνονταν χειρότερες αυθαιρεσίες.  Αυτό έφερε τον τέως Δήμαρχο εκτός εαυτού και τον έκανε να επιμένει ακόμα περισσότερο στο ότι υπάρχει κάτι το περίεργο στον τρόπο που ήρθε το θέμα στο Συμβούλιο, ενώ προκάλεσε τον Γ. Δέδε να του κάνει μήνυση.

Ο Δ. Δέδες πάλι τα θεώρησε αυτά ψιλά γράμματα, δεν ξέρουμε πως το σκέφτηκε και είπε ότι το θέμα θα επιστρέψει πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο οπότε να το περάσουν. Η αδυναμία του κου Δ. Δέδε στους οικιστές ολόκληρου του Δήμου δεν κρύβεται.

Εντέλει όλα τα θέματα επέκτασης φωτισμού αναβλήθηκαν προς μεγάλη δυσαρέσκεια των οικιστών που ήταν παρόντες, των οικιστών – ψηφοφόρων. Η επίθεση των οικιστών στον κ Γκιώνη συνεχίστηκε στον χώρο του κυλικείου με κατηγορίες για πολιτικά παιγνίδια και με φωνές που ακούγονταν δυνατά και μέσα στην αίθουσα του συμβουλίου, κάποιοι κάνουν λόγο και για παρολίγον χειροδικία, ελπίζουμε πως είναι υπερβολές.

Ο κ Παύλου δεν πήρε θέση, δεν είμαστε καν σίγουροι ότι βρισκόταν μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος. Ο κ Δήμαρχος από την άλλη έδειξε όσο περισσότερο ενδιαφέρον μπορούσε και τόνισε όσο περισσότερες φορές μπορούσε ότι θέλει να βοηθήσει, αλλά αν πάει το θέμα σε αναβολή είναι επειδή το ζητάει ο αρχηγός της μείζονος Μειοψηφίας. Ο κ Πετρίτσης φυσικά και ήταν με το μέρος των οικιστών προσπαθώντας να δει την εισήγηση μέσα στον φάκελο.

Τώρα ας το φιλοσοφήσουμε λιγάκι. Γιατί περνάει αυτό το μήνυμα ότι οι καημένοι οι οικιστές στερούνται τις βασικές ανθρώπινες ανέσεις; Μήπως να αναλογιστεί ο καθένας για τον εαυτό του κάτω από ποιες προϋποθέσεις έγινε κάτοικος στις συγκεκριμένες περιοχές;  Είναι επιλογή του καθενός ο δρόμος που διαλέγει και ύστερα ασκώντας πολιτικές πιέσεις και κατηγορώντας για πολιτικά παιγνίδια στα οποία είχε συμμετάσχει κατά καιρούς ο ίδιος να πετυχαίνει αργά ή γρήγορα τον στόχο του.

[youtube=http://youtu.be/tuei1YsXe-o]

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *