09/05/2024

Ο Ανάργυρος (Αργύρης) Μέξιας Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Δύναμη Δημιουργίας απαντά στις ερωτήσεις του Loutrakitv.gr

0

Ανάργυρος Μέξιας: «Η απόσταση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και των δημοτών πρέπει να κλείσει.»

Πείτε μας τα πιο σημαντικά σημεία του βιογραφικού σας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λουτράκι. Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου και από το τμήμα Χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκα σε πολυεθνική σε αρκετούς τομείς αλλά με κέρδισε η αγάπη για την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούμε από το 1958 «Τα Γεράνεια». Ανέκαθεν ασχολούμουν με τα κοινά και το 2019 έκανα το βήμα να ενταχθώ στο συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας» με τη Μαρία Πρωτοπαππά, όπου και εκλέχθηκα στο συμβούλιο Κοινότητας του Δημοτικού διαμερίσματος Λουτρακίου – Περαχώρας.

Πως είναι μια συνηθισμένη μέρα σας;

Η εργασία μου απαιτεί πρωινό ξύπνημα και εγρήγορση,όμως πάντα βρίσκω το χρόνο μέσα στην ημέρα για να ενημερωθώ για τις εξελίξεις. Είναι κάτι που με ηρεμεί και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω. Θεωρώ πως κάθε επαγγελματίας ή επιχειρηματίας πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένος για να μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του. Αρκετές μέρες της εβδομάδας περιλαμβάνουν την ενασχόλησή μου με τα πολιτιστικά ή και τα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Συνεπώς, μπορώ να ισχυριστώ, ότι είναι μέρος της καθημερινότητάς μου. Θέλω η ημέρα μου να είναι γεμάτη, δεν μου αρέσει να κάθομαι, αλλά πάντοτε βρίσκω χρόνο για την οικογένειά μου και τους φίλους μου, γιατί στην τελική, αυτά είναι τα πιο σημαντικά της ζωής και για αυτά πρέπει να αγωνίζεσαι.

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Ο τόπος που ζεις, ο τόπος που δημιουργείς και εργάζεσαι δεν είναι ανεξάρτητος από την προσωπική σου ευημερία. Πάντοτε πίστευα ότι δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος χωρίς να είναι και οι γύρω σου χαρούμενοι. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης για μένα αλλά προσφοράς. Ανέκαθεν συμμετείχα, απλά τώρα αποφάσισα να το κάνω και από το χώρο της πολιτικής. Είμαι εθελοντής αιμοδότης, ήμουν επίτροπος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Φανουρίου Λουτρακίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου «ο Ίβυκος» και αθλητής σε τοπικά σωματεία.

Η προσφορά δεν πρέπει να περιορίζεται στην πολιτική ή στον εθελοντισμό, η προσφορά είναι στάση ζωής. Για αυτό και επέλεξα να ενταχθώ στον συνδυασμό της Μαρίας Πρωτοπαππά, που είναι ο συνδυασμός με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές αξίες.

Γιατί κατεβαίνετε με τον συνδυασμό της Μαρίας Πρωτοπαππά “Δύναμη Δημιουργίας”;

Το 2019 έκανα το μεγάλο βήμα να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο της Μαρίας Πρωτοπαππά. Δεν σας κρύβω ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση λόγω της έκθεσης που τη συνοδεύει και της πόλωσης που υπήρχε. Ήταν ένα βήμα μικρό, αναγνωριστικό και επισφαλές που στέφθηκε όμως με επιτυχία. Επιτυχία προσωπική αλλά και επιτυχία συλλογική καθώς σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου είχα διαρκή επικοινωνία με την επικεφαλής και αναγνώρισα στο πρόσωπό της την ανιδιοτέλεια αλλά και τη σύγκλιση των απόψεων.

Το τοπικό συμβούλιο μου προσέφερε την εμπειρία των διαδικασιών, την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του. Δυστυχώς, λόγω της δραστικής μείωσης των αρμοδιοτήτων του τοπικού συμβουλίου, αλλά και της συνολικής απαξίας του θεσμού, η υπηρεσία που προσφέραμε ήταν περιορισμένη.

Με πρωτοβουλία της επικεφαλής, μου ζητήθηκε να μεταφερθώ στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, όπου υπάρχει ευρύτερο και πιο ουσιαστικό πεδίο παρέμβασης. Ο συνδυασμός απαρτίζεται από άτομα που εκτιμώ και πιστεύω βαθιά ότι ο τόπος χρειάζεται αλλαγή.

Ο Δήμος είναι σε τέλμα. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει. Αν είχε, θα το είχε κάνει στις τρεις προηγούμενες θητείες της. Η Μαρία κατάφερε να συγκεντρώσει δυνάμεις υγιείς, δυνάμεις που έχουν την εμπειρία αλλά και την θέληση των νέων για την απαραίτητη αλλαγή σελίδας.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει οπωσδήποτε ν’ αλλάξει;

Ο Δήμος πρέπει να αλλάξει Δημοτική Αρχή. Και αυτό δεν είναι αμελητέο. Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές που έχουν επίπτωση σε όλες τις εκφάνσεις του Δήμου. Από τον τομέα της καθαριότητας ως τα μεγαλόπνοα αναπτυξιακά σχέδια. Η ανάπτυξη του Δήμου δεν πρέπει να περιορίζεται σε real estate αλλά να υπηρετεί ένα σχέδιο που έχει πολλαπλασιαστικά στοιχεία για την κοινωνία.

Άρα ο Δήμος χρειάζεται ένα συνολικό σχεδιασμό και όχι να περιορίζεται σε αποσπασματικά έργα που κάνουν εντύπωση.

Τι θεωρείτε ότι θα προσφέρει η δική σας συμμετοχήκαι ποιος είναι ο τομέας που θα φανείτε χρήσιμος αν εκλεγείτε και νιώθετε ότι σας ταιριάζει;

Η δική μου συμμετοχή, όπως και η συμμετοχή άλλων στο ψηφοδέλτιο, προσφέρει έναν άνεμο ανανέωσης και όρεξης για δουλειά. Ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους που δουλεύουν, που έχουν αποφασιστικότητα και δρουν μέσα στην κοινωνία. Την ακούν. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας είναι ότι θα βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους. Η απόσταση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και των δημοτών πρέπει να κλείσει.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, θα σας απαντήσω ότι εγώ είμαι μέλος μιας παράταξης και η αρμοδιότητα για την επιλογή προσώπων σε θέσεις στελέχωσης ανήκει αποκλειστικά στην επικεφαλής, της οποίας την κρίση εμπιστεύομαι απόλυτα.

Δραστηριοποιούμαι στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού για χρόνια και ότι και να γίνει στις εκλογές, θα συνεχίσω να το κάνω από οποιοδήποτε πόστο. Όμως είμαι και επιχειρηματίας της πόλης που ασχολείται με ένα μοναδικό προϊόν. Γνωρίζω μεθόδους που προσελκύουν τον καταναλωτή, το πως επιτυγχάνεται η σύνδεση μεταξύ των τοπικών προϊόντων και του τουρισμού, δηλαδή τον πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα των τοπικών επιχειρήσεων στον τουριστικό κλάδο.

Ανάλογα λοιπόν με το πόστο που θα μου ζητηθεί να αξιοποιηθώ, εάν μου ζητηθεί, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ανταποκριθώ.

Τι σας ενοχλεί στην πολιτική ζωή του τόπου;

Η πολιτική ζωή του τόπου έχει πολλές προσωπικές αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές κάτι το οποίο έχει οδηγήσει τους νέους ανθρώπους μακριά από τα κοινά και την οποιαδήποτε ενασχόληση. Οι νέοι πρέπει να έχουμε άποψη, ενδιαφέρον και λόγο για τον τόπο μας και για την διαχείριση του.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μότο (ρητό);

Δουλειά που μπορείς να κάνεις σήμερα, μη την αφήνεις για αύριο!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *