08/05/2024

Ορίστηκαν οι περιοχές όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή. Απελευθερώνεται το ωράριο.

2

Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο αναφέρεται πως η επίμαχη υπουργική απόφαση για τις Κυριακές θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι σήμερα 7η Ιουλίου 2014.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageimageimageΟρίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα και τις Κυριακές, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Θα είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, είναι προαπαιτούμενη για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας.

Επιπλέον, όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν προαιρετικά ανεξαρτήτως μεγέθους, και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη.

Από την άνοιξη του 2015 θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το σχέδιο του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι εκτός από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, προς απελευθέρωση βαίνει και το ζήτημα των προσφορών και των εκπτώσεων. Έως τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να έχει εκδώσει υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες. Το υφιστάμενο καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη του 2015 να έχει θεσπιστεί νομοθεσία που θα απαλείφει τους εναπομείναντες περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο αναφέρεται πως η επίμαχη υπουργική απόφαση για τις Κυριακές θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι σήμερα 7η Ιουλίου 2014.

Να μην εφαρμόσει την απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές σε 9 περιοχές της χώρας καλεί το Νίκο Δένδια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, χαρακτηρίζοντάς την ως «απολύτως αυθαίρετη».

Την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, εκφράζοντας τη διαφωνία του με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

“Το σύγχρονο τουριστικό προφίλ της πρωτεύουσας δεν μπορεί να υπάρξει με κλειστά καταστήματα τις Κυριακές, αυτό δεν γίνεται σε καμία ευρωπαϊκή πόλη” είχε δηλώσει πάντως στον σταθμό μας ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Ορίστηκαν οι περιοχές όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή. Απελευθερώνεται το ωράριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *