20/05/2024

Οι τρεις βασικές εκδοχές για την επόμενη ημέρα: Εκλογές,Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,Κυβέρνηση μέσα από το ΠΑΣΟΚ

0

Στήνεται το μεγάλο κόλπο για να αποφύγουν πάση θυσία τις εκλογές και την αυτοδυναμία της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Κάννες, θέλουν την Μέρκελ να προτείνει στον ΓΑΠ να επαναφέρει τον Σημίτη ως πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.
Σε κάθε περίπτωση τρεις είναι οι βασικές εκδοχές για την επόμενη ημέρα

– Εκλογές: είναι το αίτημα της ΝΔ και της αριστεράς, αλλά δεν τις θέλει όπως ο διάβολος το λιβάνι όχι μόνο ο ΓΑΠ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ (οι βουλευτές θα χάσουν την έδρα τους) και ο Καρατζαφέρης. Πρόκειται όμως για την πιο δημοκρατική λύση, η οποία και εξασφαλίζει σταθερή κυβέρνηση μέσα σε 20 μέρες.

– Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας: την προτείνει ο λαγός Καρατζαφέρης και ξαναφλερτάρει με την ιδέα και η Ντόρα, που χθες πρότεινε εκλογές., το πρότειναν και οι Γερμανοί συστήνοντας στον ΓΑΠ να βάλει πρωθυπουργό τον… Σημίτη!!!
Πάντως ο Καρατζαφέρης διαφωνεί με την πρωθυπουργοποίηση Σημίτη. Όμως “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας” με ποιόν και για πόσο;

– Κυβέρνηση μέσα από το ΠΑΣΟΚ: την πρόταση υποστηρίζουν κυρίως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διότι αποφεύγουν τις εκλογές. Επιπροσθέτως

Κατά τα άλλα φαίνεται πως τα παραδοσιακά μπλοκ Παπανδρεϊκών-Βενιζελικών έχουν σπάσει. Ακόμα και η επιστήθια φίλη του Γ. Παπανδρέου Έλενα Παναρίτη έκανε επίθεση στον Πρωθυπουργό.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *