23/04/2024

Οι κακοί και οι καλοί αστυνομικοί

0
Αστυνομικοί έγιναν νονοί του βρέφους που έσωσαν στην κακοκαιρία «Ελπίς»

Η ιστορία τους

Δύο αστυνομικοί βάφτισαν μωρό που έσωσαν στην κακοκαιρία «Ελπίς» – Πώς η περιπολία κατέληξε σε κουμπαριά

Ο νεοφώτιστος Ραφαήλ – Νικόλαος απολαμβάνει τις αγκαλιές των νονών του, οι οποίοι δεν προέρχονται από το περιβάλλον των γονιών του, αλλά ανέπτυξαν μαζί τους μία σχέση ζωής, όταν πριν από εννέα μήνες, κατά τη διάρκεια έντονης κακοκαιρίας του έσωσαν τη ζωή.

Οι αστυνομικοί Χρήστος Νικολάου από το Κ. Νευροκόπι Δράμας και Γιώργος Φουράκης από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, σε νυχτερινή τους περιπολία την περίοδο που η Αθήνα είχε παραλύσει από τα χιόνια, έσπευσαν να βοηθήσουν το ασθενοφόρο που μετέφερε το νεογέννητο και τη μητέρα του που νοσούσε από Covid-19, το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε δρόμο της χιονισμένης Αθήνας. Οι δύο αστυνομικοί που διέσωσαν το μωρό, λίγες ημέρες μετά, αποδέχτηκαν την πρόταση να γίνουν και οι πνευματικοί του γονείς.

Η περιπέτεια της μητέρας και του βρέφους

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 και ενώ η κακοκαιρία «Ελπίς» σαρώνει την Αττική, οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, είχαν νυχτερινή βάρδια (23:00-06:00) με περιπολικό.

Λίγο μετά την έναρξη της βάρδιας έλαβαν σήμα ότι ένα ασθενοφόρο που μετέφερε βρέφος δύο ημερών, έχει εγκλωβιστεί τρία στενά μακριά από το αστυνομικό τμήμα.

Το ασθενοφόρο της κλινικής δεν μπορούσε να κινηθεί εξαιτίας της χιονόστρωσης, τα ταξί ήταν επίσης ακινητοποιημένα και η γυναίκα είχε βρει ιδιωτικό ασθενοφόρο που δέχτηκε να κάνει το δρομολόγιο.

Οι αστυνομικοί που διέσωσαν τη μητέρα με το βρέφος
Οι αστυνομικοί που διέσωσαν τη μητέρα με το βρέφος © ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εκείνη τη στιγμή και βλέποντας την κατάσταση με το νεογέννητο, δεν σκεφτήκαμε τίποτα, θέλαμε μόνο να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια στον προορισμό τους», λέει ο κ. Νικολάου. «Η απόσταση από το σημείο που “έμεινε” το ασθενοφόρο μέχρι την Κηφισιά, σε κανονικές συνθήκες είναι περίπου 35 λεπτά. Εμείς κάναμε σίγουρα το διπλάσιο χρόνο να πάμε», αναφέρει ο κ. Φουράκης.

Περίπου τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η περιπέτειά τους έλαβε τέλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *