04/05/2024

Οι εργαζόμενοι στον καθαρισμό του πάρκου Δεξαμενής Δεν είναι υπάλληλοι καθαριότητας και δεν αμείβονται από τον Δήμο, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας Θ. Μουζάκης

1

Οι εργαζόμενοι στον καθαρισμό του πάρκου Δεξαμενής Δεν είναι υπάλληλοι καθαριότητας και δεν αμείβονται από τον Δήμο, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας Θ. Μουζάκης

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Το σχόλιο ενός Αναγνώστη του  tvtv  σε σχέση με τον καθαρισμό του Πάρκου Δεξαμενής στάθηκε η αφορμή για διευκρινήσεις γύρω από τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι και για το πώς θα αμειφθούν.

Ύστερα από επικοινωνία με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ Μουζάκη, διευκρινίστηκε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι αμείβονται απευθείας από ΜΚΟ, μέσω προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ. Ο Δήμος δεν εμπλέκεται πουθενά μισθολογικά.
Οι υπηρεσίες τους παρέχονται υπό την επίβλεψη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας» .Ο Δήμος είναι συμπράττων φορέας.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι (7+ 1 Γεωπόνος) έχουν προσληφθεί για καθαρισμό και καλλωπισμό πάρκων, σχολείων και πλατειών.
Άλλοι 15 θα απορροφηθούν για τη δασοπροστασία,

16 για την ανάπλαση των περιοχών Σουσάκι και  Σωληνάρι των Αγίων Θεοδώρων

Και 11 θα αξιοποιηθούν για τον καθαρισμό παραλιών.

Ο Δήμος δεν έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει τους συγκεκριμένους υπαλλήλους για οποιαδήποτε άλλη εργασία.
Συνεπώς δεν είναι υπάλληλοι καθαριότητας, άρα δεν μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας του Δήμου.

Όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο για την Υπηρεσία Καθαριότητας, στο έργο της θα συμβάλλουν οι 15 Διμηνήτες που θα αναλάβουν την ερχόμενη Δευτέρα. (Είναι οι 15 που εγκρίθηκαν από τους 35). Αυτοί είναι που θα αξιοποιηθούν για τα απορριματοφόρα και γενικότερα στην καθαριότητα του Δήμου.

Αυτός ο μικρός αριθμός υπαλλήλων θα δώσει μια μικρή ανάσα, εν μέσω της δύσκολης καλοκαιρινής περιόδου, αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί αρκετός όπως μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Θ. Μουζάκης ο οποίος δεσμεύτηκε για ακόμα μια φορά να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να ανταπεξέλθει στο βαθμό του εφικτού στις ανάγκες των Δημοτών.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Οι εργαζόμενοι στον καθαρισμό του πάρκου Δεξαμενής Δεν είναι υπάλληλοι καθαριότητας και δεν αμείβονται από τον Δήμο, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας Θ. Μουζάκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *