18/04/2024

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες περιοχές του Νομού

0

Αυτοψία στις περιοχές της Κορινθίας που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και το χαλάζι, πραγματοποίησαν την Δευτέρα (12/09)  οι τρεις Βουλευτές Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Γιώργος Ψυχογιός, προκειμένου να ενημερωθούν για  την έκταση των ζημιών και να μιλήσουν με τους κατοίκους που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της χαλαζόπτωσης και της σφοδρής βροχόπτωσης  την Παρασκευή (09/09) και το Σάββατο (10/09).  

Οι Βουλευτές επισκέφθηκαν την Στιμάγκα, το Ελληνοχώρι, τα Ταρσινά και τα Πιτσά του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όπου συναντήθηκαν με  κατοίκους της περιοχής, τον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας, κ. Α. Παπακυριάκο, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου, κ. Η. Ανδρικόπουλο, και τους τοπικούς προέδρους των παραπάνω χωριών. Οι Δήμαρχοι  και οι υπάλληλοι των αντίστοιχων τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων ενημέρωσαν τους Βουλευτές για την προσπάθεια άμεσης καταγραφής των ζημιών, ώστε εν συνεχεία να αρχίσουν οι ενέργειες αποκατάστασης καθώς και η αποζημίωση των αγροτών που υπέστησαν καταστροφές στις καλλιέργειες.

Επίσης οι Βουλευτές συνομίλησαν με τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών, οι οποίοι  ζήτησαν την συνδρομή τους ώστε να αποζημιωθούν άμεσα για τις καταστροφές στις ιδιοκτησίες τους και να αποκατασταθεί το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής, το οποίο χρήζει άμεσης επισκευής, ώστε να έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους. Διαβεβαίωσαν τους κατοίκους ότι θα γίνουν άμεσα οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να  αποκατασταθεί η καταστροφή που προκλήθηκε στις καλλιέργειες και τις υποδομές της περιοχής. Στη συνέχεια ενημέρωθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Φ. Κουρεμπές, ο οποίος την Τρίτη 13/09 μετέβη στις πληγείσες περιοχές,  με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ,  ώστε να απογραφούν άμεσα οι ζημιές στις ελιές και στα αμπέλιά που κατέστρεψε το χαλάζι.

Ταυτόχρονα οι Βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι  θα συνδράμουν τα μέγιστα  για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία και την άμεση αποζημίωση των αγροτών στις πληγείσες κοινότητες των παραπάνω Δήμων, ώστε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό η ομαλότητα στην περιοχή σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Τέλος,  ανέφεραν  ότι  για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω και για να υπάρξει λύση στα προβλήματα, απαιτείται η συνεργασία του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων – των Δήμων, της Περιφέρειας και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4)

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *