25/04/2024

Οδηγός στρατηγικής πόκερ: Επιστροφή στα βασικά

0

Οδηγός στρατηγικής πόκερ: Επιστροφή στα βασικά

Το πόκερ δεν είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι. Η εκμάθηση των βασικών κανόνων και η γνώση ποια χέρια είναι καλύτερα μπορούν να γίνουν μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Αλλά μπορεί να χρειαστεί μια ζωή για να κατακτήσετε πραγματικά μια στρατηγική πόκερ και να τη μετατρέψετε σε μέσο για να κερδίσετε χρήματα.

Για τους νέους παίκτες που μόλις ξεκινούν, είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε τη διασκέδαση και τον ενθουσιασμό του παιχνιδιού πόκερ με τις τεράστιες απώλειες που μπορούν να συσσωρευτούν γρήγορα αν δεν ξέρετε τι κάνετε. Πώς να γίνετε το επόμενο μεγάλο αστέρι του πόκερ στη Bet365Bet365Bet365 Ακολουθούν πέντε συμβουλές στρατηγικής πόκερ για να σας κρατήσουν σε καλό δρόμο.

Συμβουλή 1: Να είστε πιο επιθετικοί από το συνηθισμένο

Ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε στο πόκερ είναι να στοιχηματίσετε και ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε μεγάλα είναι να παίξετε. Το πόκερ είναι ένα παιχνίδι επιθετικότητας, ευκαιρίας και εστίασης. Επίσης, όταν έχετε κατακτήσει τα βασικά του παιχνιδιού, θα καταλάβετε πότε πρέπει να αυξήσετε την επιθετικότητα στο τραπέζι.

Πολλοί αρχάριοι παίκτες είναι υπερβολικά επιφυλακτικοί τις περισσότερες φορές. Ελέγχουν πότε πρέπει να ποντάρουν και κάνουν call όταν πρέπει να κάνουν raise.

Σε δυνατά αρχικά χέρια, όπως overpairs ή χέρια που αποτελούνται από A-K ή A-Q, θα πρέπει να είστε πιο επιθετικοί από όσο νομίζετε. Αυτά είναι υπέροχα αρχικά φύλλα· γι’ αυτό, σε ένα παιχνίδι με πλήρες τραπέζι, προσπαθήστε να πιέσετε παίκτες με πιο αδύναμα χέρια για πάσο ή να τους αναγκάσετε να πληρώσουν περισσότερα για να μείνουν.

Συμβουλή 2: …αλλά πρέπει να έχετε και υπομονή

Το να είσαι επιθετικός δεν σημαίνει να ρίχνεις χρήματα σε κακές κάρτες και να πας all-in με την ελπίδα να αποκτήσεις ένα μεγάλο ποτάμι. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσετε γρήγορα το μέγεθος της στοίβας σας.

Μία από τις πιο βασικές δεξιότητες έξυπνου πόκερ είναι να διπλώνεις πολύ περισσότερα χέρια από όσα παίζεις. Για πολλούς παίκτες, αυτό ακούγεται σαν ένας πολύ βαρετός τρόπος να περάσετε ένα βράδυ απλά καθισμένοι σε ένα τραπέζι ενώ όλοι οι άλλοι παίζουν.

Θυμηθείτε ότι τα περισσότερα χέρια θα χάσουν με βάση τους νόμους των πιθανοτήτων και μόνο. Αν δεν έχεις δυνατό χέρι, το καλύτερο στοίχημά σου είναι να κάνεις πάσο και μετά αμέσως πάσο. Αφιερώστε χρόνο για να παρατηρήσετε άλλους παίκτες στο τραπέζι και να μελετήσετε πώς παίζουν. Όταν δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα χέρια σας, μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στους άλλους.

Συμβουλή 3: Δες σαν αετός

Υπάρχει ένα παλιό ρητό στο πόκερ: Παίξτε με τους παίκτες, όχι με τα χαρτιά σας. Αυτός είναι ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε ότι το πόκερ βασίζεται σε καταστάσεις. Το χέρι σας είναι συνήθως καλό ή κακό, ακριβώς σε σχέση με αυτό που κρατούν οι άλλοι. Το K-K είναι καλό χέρι, αλλά αν κάποιος άλλος παίκτης έχει Α-Α, ο βασιλιάς του θα χάσει το 82% του χρόνου. Φανταστείτε την αντίθετη κατάσταση: έχετε A-10 και το άλλο άτομο έχει J-J. Το flop ήρθε με 10-8-6. Ξαφνικά, τα δύο 10 σας έχουν 20% πιθανότητες να κερδίσουν.

Πώς ξέρετε τι έχουν οι άλλοι; Παρακολουθήστε άλλους παίκτες και μάθετε πώς παίζουν. Φανταστείτε το flop 10-8-6 παραπάνω και έχετε A-A. τι θα γίνει; Έχετε δει ποτέ κάποιον μπροστά σας να παίζει παθητικά δυνατά χέρια (αργό παιχνίδι) στο παρελθόν; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Α σας πιο προσεκτικά. Τον έχετε δει ποτέ να κάνει μια μεγάλη μπλόφα για να προσπαθήσει να πιάσει το pot όταν έχει ένα «φρικτό» χέρι στο τραπέζι; Μπορείτε να καλέσετε το στοίχημά του, ή ακόμα και να αυξήσετε, γνωρίζοντας ότι το 10-10 είναι ένα πολύ σπάνιο χέρι.

Συμβουλή 4: Παίξτε Πόκερ Μακροπρόθεσμα

Ως αρχάριος παίκτης, θα χάσετε λίγο χρόνο. Κάποια στιγμή, θα σπρώξετε με ένα ζευγάρι άσσους και θα χάσετε από έναν άλλο παίκτη με ένα ζευγάρι εννιά, ο οποίος θα τραβήξει ένα τρίτο εννιάρι στο river. Μην αφήνετε αυτό το είδος απώλειας (που ονομάζεται “κακή επιτυχία”) να σας αποθαρρύνει. Οι πιθανότητες δεν είναι πάντα υπέρ σας. Αλλά μακροπρόθεσμα, αυτοί οι άσοι κερδίζουν περισσότερα από ό, τι χάνουν στα 9s. Το να μάθετε να κερδίζετε στο πόκερ είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο που απαιτεί χιλιάδες χέρια για να παιχτούν σε ένα πραγματικό περιβάλλον παιχνιδιού. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κατανοήσετε καλά τα βασικά, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γίνετε ειδικός.

Συμβουλή 5: Αναπτύξτε τις δεξιότητές σας

Ενώ μαθαίνεις πολλά από τη νίκη και την ήττα, το πόκερ δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι όπου κυριαρχείς στο τραπέζι. Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα διαβάζοντας ιστολόγια και βιβλία στρατηγικής πόκερ.

Τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας. Φροντίστε να επιλέξετε τον σωστό πίνακα. Οι πίνακες “εικονικού νομίσματος” είναι πιθανότατα γεμάτοι με ερασιτέχνες που δεν παίρνουν το παιχνίδι στα σοβαρά. Στη συνέχεια, αναζητήστε τουρνουά χαμηλών στοιχημάτων με buy-in 5,00 $ ή λιγότερο. Σημειώστε τα πάντα για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη στρατηγική σας και να γίνεστε όλο και καλύτεροι.

Συμπερασματικά

Κάθε παίκτης έχει περάσει άσχημα στο τραπέζι του πόκερ. Θυμηθείτε, όταν αρχίζετε να χάνετε μικρά χρηματικά ποσά, πολλοί επαγγελματίες χάνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε μία μόνο συνεδρία. Αλλά κατάφεραν να ανακάμψουν και να γίνουν νικητές εκατομμυρίων δολαρίων στο Pro Tour.

Όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου· γι’ αυτό μην αποθαρρύνεστε αν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλετε αμέσως. Σκεφτείτε καθαρά, ακολουθήστε τις συμβουλές πόκερ σε αυτό το ιστολόγιο και συνεχίστε να ασκείτε για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Το πιο σημαντικό: καλή διασκέδαση! Άλλωστε, είναι απλώς ένα παιχνίδι.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *