25/04/2024

Ντίνα Καλλίρη κατά Νίκου Λόη [Video] όλη η συζήτηση για τη Μουσική Σχολή και τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ

3

Ντίνα Καλλίρη κατά Νίκου Λόη [Video] όλη η συζήτηση για τη Μουσική Σχολή και τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ThumbnailΚατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου η κα Ντίνα Καλλίρη, μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΠ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” ζήτησε και πήρε τον λόγο προκειμένου να ενημερώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα κακώς κείμενα στο συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο.
Η κα Καλλίρη εστίασε αποκλειστικά στη συμπεριφορά του Προέδρου και τον έκρινε σε έναν λόγο καταπέλτη. Η κα Καλλίρη φαινόταν φανερά ενοχλημένη από την μη δημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου και τις αυθαίρετες χωρίς συμφωνία με το ΔΣ αποφάσεις του. Σύμφωνα με την κα Καλλίρη η αυθαίρετη αυτή συμπεριφορά εκφάστηκε πολλάκις και τελευταία σε σχέση με τη Μουσική Σχολή και την απόφαση που πήρε ο κ Λόης – Πρόεδρος εντάσσοντας την Μουσική Σχολή στη ΜΚΟ “Πάρνωνας”. Επίσης μίλησε για αυθαίρετες αποφάσεις που έλαβε ο Πρόεδρος δίνοντας την αιγίδα του ΠΡΟΜΗΘΕΑ σε εκδηλώσεις ιδιωτών χωρίς τη σύμφωνη απόφαση του ΔΣ.

Στο λόγο της αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του Προμηθέα στη ΜΚΟ “Ηράκλεια” Ραψωματιώτη και την έλλειψη ενημέρωσης για την εξέλιξη της συνεργασίας. Η κα Καλλίρη έκρινε τον τρόπο λειτουργίας και τη στάση του Προέδρου ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και συλλάβισε τη λέξη με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενώ συμπλήρωσε ότι τον θεωρεί κατώτερο των περιστάσεων, ότι κάνει εργολαβικό πολιτισμό και ότι λειτουργεί κοντόφθαλμα βλέποντας μόνο την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η κα Καλλίρη συμπέρανε ότι ο κ Πρόεδρος δεν έχει την ικανότητα  να διοικήσει και τον προέτρεψε να πράξει τα δέοντα. (Να βελτιώσει τις διοικητικές του ικανότητες εννοούσε ή μήπως να παραιτηθεί; Ο κ Λόης πάντως έκρινε στη συνέχεια ότι επιβουλεύονται κάποιοι την καρέκλα του Προέδρου και προσφέρθηκε να την παραχωρήσει αν και αμφισβήτησε την ικανότητα να σταθούν σε αυτήν.)

Η κα Καλλίρη είχε ζητήσει επανειλημμένα οικονομικά στοιχεία της Μουσικής Σχολής της “Εκτός Αθηνών”. Η κα Καλλίρη ανέλυσε τη χρησιμότητα της Μουσικής Σχολής και υπογράμμισε ότι και η ίδια αγωνίζεται για τους ίδιους στόχους – για την παροχή Μουσικής Παιδείας στους δημότες με χαμηλό αντίτιμο. Στη συνέχεια επεκτάθηκε και στον κ Οικονόμου, διευθυντή της Μουσικής Σχολής Λουτρακίου, λέγοντας ότι προσλαμβάνει κι απολύει μουσικούς χωρίς επιτροπή αξιολόγησης και αναλαμβάνει και την ενημέρωση των γονέων χωρίς το ΔΣ να το γνωρίζει. Η κα Καλλίρη απευθυνόμενη στον κ Πρόεδρο είπε με έμφαση: “Δε θέλω να σας πω πως λειτουργήσαμε πέρυσι τη Μουσική Σχολή και τη Φιλαρμονική γιατί κινδυνεύουμε κι οι δύο”.

Η κα Καλλίρη ανέφερε τα τμήματα που δεν λειτουργούν επειδή δεν έχουν συμβάσεις οι δάσκαλοι των τμημάτων που είναι Λουτρακιώτες (ο έκδηλος τοπικισμός της κας Καλλίρη ξεχείλισε πάλι). Οι συμβάσεις που υπήρχαν δόθηκαν 7 στη Φιλαρμονική και οι υπόλοιπες στη Μουσική Σχολή, ενώ 12 αναταποδοτικές συμβάσεις χάθηκαν με ευθύνη του κ Λόη. Σύμφωνα με την κα Καλίρη αποφάσεις και εντολές δίνουν και παίρνουν τόσο εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και εν αγνοία του κου Δημάρχου (?!!!).

Η κα Καλλίρη δεν άφησε εκτός και την κα Κ. Κανάκη, τη γραμματέα της Μουσικής Σχολής, της αναγνώρισε την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων της ωστόσο συμπλήρωσε πως η κα Κανάκη κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει η κα Καλλίρη και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Κι αν για την κα Καλλίρη το βασικότερο πρόβλημα ήταν η παραγκώνιση της ίδιας και άλλων Διοικητικών Συμβούλων από τον κ Πρόεδρο, για τους Δημοτικούς Συμβούλους ουσιαστικό ήταν το ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης της Μουσικής Σχολής κατά τα παρελθόντα έτη. Αυτό το θέμα το είχαν θίξει επιφανειακά και σε επίπεδο κόντρας μεταξύ Ν. Λόη και Π. Παύλου σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν συμφώνησαν ότι το ζήτημα θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος σε ένα ξεχωριστό Δημοτικό Συμβούλιο είτε περάσει πρώτα από το Διοικητικό Συμβούλιο του “ΠΡΟΜΗΘΕΑ” είτε όχι. Ο κ Λόης επιφυλάχτηκε να φέρει τα στοιχεία και να εξεταστεί το θέμα αναλυτικά. Ο κ Κακαβάς προσπάθησε να του δώσει το πάτημα να αναβάλλει τη συζήτηση, ο κ Λόης όμως δεν είδε την ευκαιρία και κατηγόρησε τον κ Κακαβά ότι στρέφεται εναντίον του και στη συνέχεια απάντησε στις κατηγορίες έστω και εν τάχει.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το θέμα της οικονομικής διαχείρισης της Μουσικής Σχολής στα παρελθόντα έτη ήδη κάνει τους εμπλεκόμενους να κοιμούνται λιγότερο ήσυχα.

Δείτε την τοποθέτηση της κας Καλλίρη, των Δημοτικών Συμβούλων και την απάντηση του Προέδρου  Ν. Λόη.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=5O8AcZf9rlY]

Πηγή: loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “Ντίνα Καλλίρη κατά Νίκου Λόη [Video] όλη η συζήτηση για τη Μουσική Σχολή και τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ

  1. Έμπαινε Ντίνα ξεμπρόστιασέ τον !!!

  2. Κι εσύ κ Πρόεδρε δώσε ένα καλό αξίωμα στην κα Καλίρη να ηρεμήσουν τα νεύρα της

  3. KALA TA LEEI I KYRIA ALLA XALAEI THN SOUPA SE ORISMENOUS VOLEMENOUS GIA TON LOGO AYTON ASXOLOUNTAI MAZI THS KAI THN POLEMANE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *