05/05/2024

Νέος Δήμαρχος ο Κώστας Λογοθέτης!

1

Νέος Δήμαρχος ο Κώστας Λογοθέτης!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ σε μια ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ εφ' όλης της ύληςΟ νέος εκλογικός νόμος ευνοεί την εκλογή του Κ. Λογοθέτη για Δήμαρχο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων.
Σε συμφωνία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου των αυτοδιοικητικών εκλογών  έχουν  καταλήξει ο Πρωθυπουργός  και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του star  οι  βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου έχουν ήδη  συμφωνηθεί μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του Αναπληρωτή Λεωνίδα Γρηγοράκου και στόχος είναι να  κατατεθεί στη Βουλή πριν το τέλος του χρόνου.  

Με το νέο σύστημα οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες  θα είναι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ενώ σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο θα είναι όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι.  Σύμφωνα με πληροφορίες με το νέο σχέδιο το πλαφόν για εκλογή θα είναι 5%. Θα δίδεται μπόνους στην εκλογή συμβούλων για τον δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη που θα εκλέγεται, ενώ θα μειωθεί ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων ώστε να μπορούν να εντάσσονται σε ένα και μόνο ψηφοδέλτιο.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως δέχεται ισχυρές πιέσεις από εκλεγμένους δημάρχους και ζητά να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και από τη ΔΗΜΑΡ, δηλαδή με πολιτικά ενισχυμένη πλειοψηφία ώστε να ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Νέος Δήμαρχος ο Κώστας Λογοθέτης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *