Μυτιλήνη: Νέες συμπλοκές με λαθρομετανάστες – Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Πάρτε μέτρα πριν να είναι αργά

0

Εκτάκτως στο νησί ό Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κος Ιωάννης Μουζάλας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μυτιλήνη: Νέες συμπλοκές με μετανάστες - Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Πάρτε μέτρα πριν να είναι αργά Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια στη Μυτιλήνη με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, να αντιδρούν με εξεγέρσεις στις κακές συνθήκες διαβίωσής τους, αλλά και στις μεγάλες καθυστερήσεις, που παρουσιάζονται στη διαδικασία ταυτοποίησής τους και κατά συνέπεια αποχώρησής τους από το νησί.

Εκτάκτως στο νησί ο Μουζάλας

Σήμερα στο νησί θα βρεθεί άρον άρον ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κος Ιωάννης Μουζάλας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκληθεί μετά τη διαρκώς αυξανόμενη ροή των λαθρομεταναστών στη Μυτιλήνη. Στόχος του υπουργού είναι να κάνει αυτοψία στα σημαντικότερα σημεία φιλοξενίας και ταυτοποίησης των προσφύγων, να δει τοπικούς άρχοντες και φορείς, και στην συνέχεια να δώσει συνέντευξη τύπου για το καυτό ζήτημα.

limani2.jpg

limani.jpg

Alert από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Την ίδια ώρα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα, θεωρεί επιβεβλημένη την αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών στη Μυτιλήνη. «Αν δεν έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν παραστεί ανάγκη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, καλώντας την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα «έστω την ύστατη στιγμή, για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων καταστάσεων».
limani3.jpg

limani4.jpg

Επιστρέφουν στο λιμάνι χιλιάδες μετανάστες 

Την Παρασκευή, πριν προλάβουν τα συνεργεία του Δήμου να ολοκληρώσουν τις εργασίες καθαριότητας στο λιμάνι και σε κεντρικά σημεία της πόλης, με παρέμβαση Εισαγγελέα κρίθηκε ότι δεν μπορεί να φιλοξενηθούν οι λαθρομετανάστες στον Καρά Τεπέ και τη Μόρια και δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στο λιμάνι, παρά την αρχική απόφαση για εκκένωση του λιμανιού.

Άγριες συμπλοκές 
Εν τω μεταξύ, χθες Παρασκευή, με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εξέγερση χιλιάδων μεταναστών, ιδιαίτερα Αφγανών, που ήταν εγκλωβισμένοι για μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
110815155907_7442.jpg

kos-metanastes.jpg

limani6.jpg

limani5.jpg

Νεκρή μια Σομαλή μητέρα δύο παιδιών 

Οι κακουχίες και οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Ταυτοποίησης στη Μόρια λύγισαν μια μητέρα δύο παιδιών από τη Σομαλία η οποία έπασχε από σοβαρή ασθένεια στους πνεύμονες. Η 45χρονη Σομαλή μεταφέρθηκε νεκρή στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης την περασμένη Δευτέρα από το πρώην στρατόπεδο της Μόριας, όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα της και τα δύο παιδιά της. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε χθες στο νεκροταφείο του Αγίου Παντελεήμονα στη Μυτιλήνη.
limani7.jpg
Είχε κάνει το φορτηγό λεωφορείο και εκμεταλλευόταν τους μετανάστες!  

Την Πέμπτη συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής στη Λέσβο ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών. Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 36χρονος είχε επιβιβάσει σε φορτηγό αυτοκίνητο, από την περιοχή της Πέτρας, δεκαεννιά αλλοδαπούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής. Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί ήταν υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *