03/05/2024

Μυθική χαμένη πόλη στη Λακωνία και σε άλλα μέρη του κόσμου!

0

Μυθική χαμένη πόλη στη Λακωνία και σε άλλα μέρη του κόσμου!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

.ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ- ΛΑΚΩΝΙΑ…

Το Παυλοπέτρι είναι μικρή νησίδα απέναντι από την ομώνυμη παραλία δίπλα στο… χωριό Βιγκλάφια και απέναντι από την Ελαφόνησο, στη Λακωνία.Καθισμένο κάτω από την θάλασσα, το Παυλοπέτρι ήταν μια πόλη που κατοικήθηκε στην αρχή της εποχής του λίθου και διατηρήθηκε μέχρι περίπου το 1000 π.Χ.. Η άνοδο της στάθμης της θάλασσας, κατάπιε την πόλη και πλέον μόνο μερικά αμόλυντα ερείπια επιδεικνύουν πώς οι άνθρωποι έζησαν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Αυτή η εκπληκτική ανακάλυψη έχει επιτρέψει στους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα σχετικά με το ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, πώς ζούσαν, και τι τι συνέβη και «εχάσαν» την πόλη τους.

 
2.CLIFF PALACE ANASAZI ΗΠΑΧτισμένο κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής των Anasazi , το Cliff Palace βρίσκεται κάτω από έναν επιβλητικό τεράστιο βράχο ο οποίος επιδεικνύει το εκπληκτικό οίκημα των Anasazi . Ανακαλύφθηκε το 1888.Το Cliff Palace όπως το ονομάζουν στην Αμερική είναι μια συλλογή από κατοικίες χτισμένο κατά μήκος του γκρεμού για να προστατεύσει τους κατοίκους από τον δυνατό ήλιο της ερήμου. Η τοποθεσία πιθανότατα εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια μια εποχής μαζικής ξηρασίας που έπληξε όλη την περιοχή προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και την κατάρρευση των Anasazi.

3.ΑΚΡΩΤΗΡΙ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΑυτό το μικροσκοπικό φυλάκιο ήταν μέρος του Μινωικού πολιτισμού που πιθανότατα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας το 1500 π.Χ.. Αυτό το μοναχικό φυλάκιο εγκαταλειφθηκε πιθανώς από τους πολίτες τους που έβλεπαν την καταστροφή της ηφαιστειακής έκρηξης να πλησιάζει. Ο οικισμός είναι πολύπλοκος και καλοφτιαγμένος και έχει πολλές καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες και στα σπίτια δείχνει πώς ζούσαν οι Μινωίτες. Ένα πολύ ενδιαφέρον και πανέμορφο μέρος που πάντα αξίζει να επισκεφθείτε!

4. Τικάλ, ΓουατεμάλαΗ πόλη των Μάγιας ,Τικάλ, εγκαταλείφθηκε όταν ο πληθυσμός της αυξήθηκε πάρα πολύ. Τεράστιοι ναοί, στήλες, και δρόμοι αφέθηκαν να “εξαφανιστούν” από τη ζούγκλα της Γουατεμάλας. Οι εξερευνητές και οι ανθρωπολόγοι που ανακάλυψαν την πόλη στην περιοχή εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος και την αρχιτεκτονική. Πλέον είναι διαθέσιμη για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τους αρχαίους πολιτισμούς των Μάγια.

5. Timgad, ΑλγερίαΈνα μεγάλη, και όμορφη πόλη.Η Timgad έχει μια τεράστια ιστορία. Ήταν μια εμπορική πόλη, που λεηλατήθηκε δυο φορές, ενω στους αιώνες υπήρξε και ως ένα χριστιανικό κέντρο. Μετά τη δεύτερη λεηλασία του 7ου αιώνα, η πόλη εγκαταλείφθηκε εντελώς Επιδέξια κατασκευασμένη, η πόλη έχει ένα μοτίβο πλέγματος που επιτρέψε στους αρχαιολόγους να διακρίνουν γρήγορα σημαντικά πολιτιστικά σημεία όπως ο Ναός του Δία που είναι τόσο μεγάλος όσο το Κολοσσαίο στη Ρώμη! Μια πολύ σημαντική πόλη πράγματι!

Πηγή: 24ωρο
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *