18/04/2024

Με αυτές τις φωτογραφίες το Reuters «αποχαιρετά» τον Γιάννη Μπεχράκη

0

Η είδηση του θανάτου ενός εκ των κορυφαίων φωτορεπόρτερ, του Γιάννη Μπεχράκη, συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο τόσο την Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, να τον αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο. Μέσα από τα καλύτερα «κλικς» του!

Άλλωστε ο Μπεχράκης συνεργαζόταν με το κορυφαίο πρακτορείο  για 30 και πλέον χρόνια, καλύπτοντας συνταρακτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, από τις συρράξεις στο Αφγανιστάν, στην Αφρική, στην Τσετσενία, ως τον τεράστιο και εξαιρετικά καταστροφικό σεισμό στο Κασμίρ ή την εξέγερση στην Αίγυπτο το 2011.

Υπήρξε ο επικεφαλής της ομάδας του πρακτορείου που έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016, για την κάλυψη της κρίσης των προσφύγων.

Ο βετεράνος φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς Γκόραν Τομάσεβιτς σχολίασε ότι για τον εκλιπόντα, πάντα το ζητούμενο «ήταν να αφηγηθεί την ιστορία με όσο πιο άρτιο, καλλιτεχνικό τρόπο ήταν δυνατόν». «Δεν θα συναντήσετε κανέναν εξίσου αφοσιωμένο, τόσο εστιασμένο, κάποιον που θα θυσίαζε τα πάντα για να καταγράψει την πιο σημαντική εικόνα», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Μπεχράκης έφυγε όμως οι φωτογραφίες του θα μείνουν για πάντα.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *