Μεγάλος σεισμός 7,9 βαθμών νοτιοδυτικά της Ινδονησίας, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

0

Οι αρχές της Ινδονησίας πήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχαν εκδώσει για το νησί της Σουμάτρας μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε τα δυτικά παράλια του νησιού, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TVRI επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας.


Αξιωματούχος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης είπε στο πρακτορείο Reuters ότι υπάρχουν νεκροί, χωρίς να αναφέρει πόσοι.

Εκτός από την Ινδονησία, προειδοποίηση για τσουνάμι σε περιοχές των δυτικών ακτών της εξέδωσε και η Αυστραλία, όμως την ακύρωσε έπειτα από λίγα λεπτά.

Οι ινδονησιακές αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε κίνδυνος να πληγούν από παλιρροϊκά κύματα οι επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 18.50 τοπική ώρα (14.50 ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε πανικό στην Παντάνγκ όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου στην πόλη αυτή είπε ότι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και άρχισαν να τρέχουν προς περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, ώστε να είναι ασφαλείς στην περίπτωση που σημειωθεί τσουνάμι.

Ο σεισμός

Ισχυρός σεισμός σε μικρό εστιακό βάθος, μεγέθους 7,9 βαθμών έπληξε την περιοχή ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρα στην Ινδονησία την Τετάρτη, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Αρχικά το USGS είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 8,2 βαθμών, ενώ στη συνέχεια το αναβάθμισε προς τα κάτω στους 8,1 βαθμούς και λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,9.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 808 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παντάνγκ, σύμφωνα με το USGS. Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Δυτική Σουμάτρα, τη Βόρεια Σουμάτρα και το Άτσεχ.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Πηγή: tovima.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *