18/04/2024

Μαύρος βουλευτής στην Ελληνική Βουλή; Υποψήφιος με τη ΝΔ ο έγχρωμος Σπύρος Χαγκαμπιμάνα

0

Την πιθανότητα η επόμενη Βουλή να αποκτήσει το πρώτο μαύρο μέλος και μάλιστα μέσα από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ανέδειξε η «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, ο οποίος δραστηριοποιείται πολιτικά με τα χρώματα της ΝΔ στον Πειραιά είναι πολύ πιθανό να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια της Β’ Πειραιώς κάτι που σημαίνει ότι αν εκλεγεί η βουλή θα αποκτήσει το πρώτο έγχρωμο μέλος στην ιστορία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στην απόφαση να τον εντάξει στους υποψήφιούς της στη Β’ Πειραιά για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Άλλωστε, στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές εξελέγη πρώτος σε σταυρούς σύνεδρος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Χαγκαμπιμάνα, έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, καθώς ήρθε αρχικά για να φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τελικά παρέμεινε συνεχίζοντας τις σπουδές του και στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου μάλιστα είχε εμπλακεί με την πολιτική, καθώς ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Αργότερα επέστρεψε στην πατρίδα του, στο Μπουρούντι, όπου το καθεστώς όμως τον φυλάκισε. Με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών και προσωπικά τότε του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά αποφυλακίστηκε και από το 2016 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα. Σήμερα εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *