Μακρόν για τη βία στο Παρίσι: Αυτοί που προκάλεσαν το χάος θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη

0

Ο Μακρόν σέβεται τις διαμαρτυρίες και την αντιπολίτευση, τόνισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη βία  – Επαγγελματίες ταραξίες  καμουφλαρισμένους σε  Κίτρινα  Γιλέκα   «βλέπει» ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών

Δήλωση για τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων που έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων έκανε από το Μπουένος Άιρες, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι δράστες αυτής της βίας που έχει προκαλέσει χάος, προδίδουν αυτά που ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους στη Δικαιοσύνη. Πάντα θα δέχομαι τις διαμαρτυρίες, και την αντιπολίτευση αλλά δεν θα αποδεχθώ ποτέ τη βία», σημείωσε ο Μακρόν.

«Καμιά αιτία δεν δικαιολογεί την επίθεση εναντίον των δυνάμεων της τάξης, το πλιάτσικο στα καταστήματα, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια να τυλίγονται στις φλόγες, περαστικοί και δημοσιογράφοι να απειλούνται, η Αψίδα του Θριάμβου να βεβηλώνεται», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε  παράλληλα ότι θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο την Κυριακή, αφότου επιστρέψει από την Αργεντινή, όπου παρευρέθηκε στη σύνοδο του G20.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, είχε δηλώσει συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν οι διαδηλώσεις.

“Είμαι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις (που έγιναν) στα σύμβολα της Γαλλίας. Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου”, δήλωσε ο ΦΙλίπ.

Από την πλευρά  του υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέ μιλώντας στην γαλλική τηλεόραση TF1 έκανε λόγο για «στρατηγική επαγγελματιών ταραξιών».

«Αυτοί δεν είναι Κίτρινα Γιλέκα, είναι άνθρωποι ήρθαν να καταστρέψουν, να λεηλατήσουν, να τραυματίσουν, ακόμη και να σκοτώσουν. Είναι άνθρωποι καμουφλαρισμένοι ως Κίτρινα Γιλέκα», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, ακόμη, δήλωσε ότι ελπίζει οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν γρήγορα την τάξη.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *