23/04/2024

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Συνεχίζονται οι φονικές εκρήξεις

0

Men carry dead bodies towards ambulances near the St. Anthony's Shrine, Kochchikade church after an explosion in Colombo, Sri Lanka April 21, 2019. REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Συνεχίζονται οι φονικές εκρήξεις στη Σρι Λάνκα, ανεβάζοντας και άλλο τον αριθμό των νεκρών. Δύο ακόμα εκρήξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε προάστια του Κολόμπο.

Η Σρι Λάνκα επλήγη σήμερα, Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς, από σειρά επιθέσεων που έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 158 θανάτους σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Η αστυνομία ανακοίνωσε και όγδοη επίθεση που σημειώθηκε στη Σρι Λάνκα.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο που δεν προσδιορίστηκε, στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο του Κολόμπο, ανέφεραν οι αρχές. Λίγο νωρίτερα μια έκρηξη είχε σημειωθεί σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, προκαλώντας δύο θανάτους,

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας).

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας καταδίκασε απερίφραστα τις «θρασύδειλες επιθέσεις».

«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *