09/05/2024

Μήπως είμαι έγκυος;

0

Μήπως είμαι έγκυος; Γυναίκα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Το κυριότερο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης είναι, όπως είναι γνωστό, η καθυστέρηση της περιόδου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν εγκυμοσύνη, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά και μπορεί να αποτελούν σημάδια στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης.  Μερικά από αυτά είναι: Ασυνήθιστη περίοδος. Αν η περίοδός σας είναι διαφορετική από ταΤο κυριότερο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης είναι, όπως είναι γνωστό, η καθυστέρηση της περιόδου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν εγκυμοσύνη, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά και μπορεί να αποτελούν σημάδια στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης.

Μερικά από αυτά είναι:

Ασυνήθιστη περίοδος. Αν η περίοδός σας είναι διαφορετική από τα συνηθισμένα, δηλαδή κρατάει περισσότερο ή λιγότερο, έρχεται νωρίτερα ή αργότερα, έχει διαφορετική ροή υπάρχει μικρή περίπτωση να είστε έγκυος.

«Νιώθετε» έγκυος. Πολλές γυναίκες αισθάνονται κράμπες στη μήτρα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για να αισθάνεστε τέτοιου είδους πόνο είναι το να μεγαλώνει η μήτρα σας. Αυτός ο πόνος είναι φυσιολογικός και θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως υγιής εγκυμοσύνη. Συχνά οι γυναίκες περιγράφουν στις αρχές της εγκυμοσύνης ότι αισθάνονται όπως όταν περιμένουν περίοδο.

Πρωινές ναυτίες και τάση για εμετό. Οι πρωινές ναυτίες είναι από τα πιο συνηθισμένα πρώτα συμπτώματα που βιώνουν οι γυναίκες. Μπορεί να ξεκινήσουν άμεσα αν και συνήθως εμφανίζονται μετά την έκτη εβδομάδα κύησης.

Αλλαγές στη λίμπιντο. Το σεξ κατά την εγκυμοσύνη είναι κάτι που συνήθως εγείρει ερωτήματα. Το σώμα σας αλλάζει πολύ και μαζί του και η σεξουαλικότητά σας.

Πόνος και αύξηση του μεγέθους των μαστών. Ο πόνος στους μαστούς, αλλά και η αύξηση του μεγέθους τους αποτελούν σημάδια εγκυμοσύνης.

Συχνοουρία. Η συχνοουρία μπορεί να αποτελεί σημάδι εγκυμοσύνης. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να ξεκινήσει στην αρχή της εγκυμοσύνης και να συνεχιστεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο. Πολλές γυναίκες παρατηρούν την αυξημένη ανάγκη για ούρηση ακόμα και πριν από τα άλλα, “κλασικά” σημάδια εγκυμοσύνης.

Κούραση. Συνήθως το αίσθημα κόπωσης εμφανίζεται προς το τέλος του τελευταίου τριμήνου. Ωστόσο, κάποιες φορές μπορεί να αποτελέσει ένα πρώιμο σύμπτωμα εγκυμοσύνης.

Αλλαγές στο δέρμα. Το δέρμα κατά την εγκυμοσύνη δέχεται διάφορες αλλοιώσεις που οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές.

Πηγή: entertv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *