26/04/2024

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για το 2018 | Βέβαιος ότι το 2018 θα είναι έτος – ορόσημο για την Ελλάδα [Video]

0

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στις θυσίες των πολιτών, ενώ τόνισε πως και από τη δική μας μεριά, χρειάστηκε να δοθεί και δίνεται σκληρή μάχη σε δυο μέτωπα.
Βέβαιος ότι το 2018 θα είναι έτος – ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς «αφήνει πίσω της οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων», εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στις θυσίες των πολιτών, ενώ τόνισε πως «και από τη δική μας μεριά, χρειάστηκε να δοθεί και δίνεται σκληρή μάχη σε δυο μέτωπα. Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης από τη μια, απέναντι στις ακρότητες των δανειστών. Αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο, απέναντι στις παθογένειες, στις στρεβλώσεις, στην ευνοιοκρατία, στον κομματισμό, στη διαπλοκή και στη διαφθορά, σε όλα όσα μας κρατούσαν για χρόνια καθηλωμένους».

Είπε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως δεν επιθυμεί να θριαμβολογήσει καθώς υπάρχουν ακόμη προβλήματα, ωστόσο τόνισε ότι «το σκοτάδι το αφήσαμε πίσω. Το καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα το 2010, το 2018 επιτέλους τελειώνει».

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το 2018 δεν θα είναι 2008». Όπως πρόσθεσε, «δεν πρέπει να επιστρέψουμε και δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που γέννησε την ελληνική τραγωδία. Στην ανάπτυξη για τους λίγους και στα ψίχουλα για τους πολλούς».

Επεσήμανε εξάλλου ότι το 2017 η κυβέρνηση έδωσε «ένα δείγμα γραφής μιας άλλης πολιτικής. Μιας πολιτικής που βάζει το συμφέρον της χώρας και των πολλών πάνω από τα συμφέροντα μιας καλομαθημένης ολιγαρχίας».

Όπως συμπλήρωσε, η πολιτική της κυβέρνησης έδωσε απτά αποτελέσματα και ανέφερε χαρακτηριστικά:

– «Η οικονομία πήρε πάλι μπροστά, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία».
– «Η ανεργία μειώθηκε αισθητά».
– «Η Ελλάδα βρήκε πάλι τη θέση της στη διεθνή σκηνή».
– «Το κοινωνικό μέρισμα έδωσε μια ανάσα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας».
– «Το κοινωνικό κράτος κάνει βήματα, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες».
– «Οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, προχωρούν με αποφασιστικότητα και παρά τις αντιδράσεις της παλιάς πολιτικής ελίτ».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε εξάλλου ότι ανάπτυξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη δεν έχει ούτε βάθος, ούτε προοπτική, ούτε νόημα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *