20/04/2024

Λιπαρά μαλλιά; Όχι πια, με φυσικούς τρόπους

0

Έχετε λιπαρά μαλλιά; Αυτοί είναι οι 8 φυσικοί τρόποι που θα σας σώσουν

Βρείτε τη λύση σε ένα πρόβλημα που πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν
Όλες έχουμε ξυπνήσει ένα πρωινό και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με τα λιπαρά μαλλιά μας. Παρόλα αυτά, για κάποιες γυναίκες αυτή η συνθήκη είναι πραγματικότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο, συγκεντρώσαμε όλα τα φυσικά tips που μπορούν να σας δώσουν τη λύση και σας τα παρουσιάζουμε. Δεν είναι ποτέ αργά για να αλλάξετε αυτή την κατάσταση, το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε μια διαφορετική ρουτίνα και τα μαλλιά σας θα έχουν ξανά -για μέρες- τη λαμπερή και υγιή εμφάνιση που όλες επιθυμούμε!

Let’s take a look!
1. Λουστείτε πιο συχνά
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, τα άτομα με αρκετά λιπαρά μαλλιά μπορεί να χρειάζονται λούσιμο έως και μία φορά την ημέρα. Το σαμπουάν βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής λιπαρότητας, καθώς και των υπολειμμάτων προϊόντων μαλλιώναπό το τριχωτό της κεφαλής.

2. Ή… μη λούζεστε πολύ
Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά αν λούζετε ήδη τα μαλλιά σας καθημερινά και εξακολουθούν να είναι λιπαρά μέχρι το τέλος της ημέρας, ίσως αξίζει να αλλάξετε το πόσο συχνά το κάνετε. Το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει από το τριχωτό της κεφαλής σας τα φυσικά του έλαια και έτσι να το «αναγκάσει» να παράγει περισσότερο λάδι για να ενυδατωθεί.

3. Χρησιμοποιείστε το σαμπουάν σωστά
Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό αλλά το πώς λούζετε τα μαλλιά σας μπορεί πραγματικά να αλλάξει το αποτέλεσμα. Αν οι κινήσεις που κάνετε είναι λανθασμένες θα καταλήξετε με λιπαρή βάση και ταλαιπωρημένα άκρες. Για να το πετύχετε, απλώστε απαλά μια μικρή ποσότητα σαμπουάν στις ρίζες και στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα νύχια σας καθώς το επιθετικό τρίψιμο μπορεί να ερεθίσει το τριχωτό σας και να το κάνει να παράγει περισσότερα έλαια. Εστιάστε εκεί όπου βρίσκεται το λάδι, παρά στα μήκη. Μην απλώνετε σαμπουάν απευθείας στις άκρες των μαλλιών σας και μην τα τρίβετε. Αντίθετα, αφήστε απλώς το σαμπουάν να ρέει από πάνω προς τα κάτω, καθώς το ξεβγάζεστε.

4. Εφαρμόστε το conditioner προσεκτικά
Το conditioner μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά και να κάνει τα έλαια να συσσωρεύονται πιο γρήγορα. Περιποιηθείτε με αυτό μόνο τις άκρες των μαλλιών σας και φροντίστε να το ξεπλύνετε καλά.

5. Αφήστε τα φυσικά
Τα σίδερα ισιώματος και τα πιστολάκια μπορούν να σας δώσουν ένα λείο, κομψό φινίρισμα. Αλλά μπορούν επίσης να κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο γρήγορα λιπαρά. Αφήστε τα σας να στεγνώσουν φυσικά και «αγκαλιάστε» την πιο natural όψη τους. Θα μειώσετε τα λουσίματα και θα αποφύγετε τη ζημιά από τη θερμότητα.

6. Χρησιμοποιήστε hair products που έχουν σχεδιαστεί για λιπαρά μαλλιά
Έχουν γίνει πολλές έρευνες για προϊόντα περιποίησης μαλλιών, που ανταποκρίνονται πραγματικά στις προσωπικές σας ανάγκες. Δοκιμάστε, λοιπόν, να εντάξετε στη ρουτίνα σας ένα καθοριστικό σαμπουάν με ισχυρότερα συστατικά. Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να έχετε μαλλιά χωρίς λιπαρότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

7. Καθαρίστε τη βούρτσα σας
Μια βρώμικη βούρτσα δεν έχει λόγο να έρχεται σε επαφή με τα φρεσκοπλυμένα μαλλιά σας. Η βούρτσα σας μπορεί να είναι γεμάτη προϊόντα styling και λάδια που μπορεί να λερώσουν τις ρίζες σας αμέσως μετά το λούσιμο. Καθαρίστε τα εργαλεία σας με λίγο σαμπουάν ή απαλό σαπούνι για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση των ανεπιθύμητων υπολειμμάτων.

8. Αποφύγετε τα προϊόντα με σιλικόνη
Πολλά από hair products, όπως σαμπουάν, μαλακτικά, κρέμες και προϊόντα styling, είναι φτιαγμένα με σιλικόνη για να βοηθήσουν τα μαλλιά να γίνονται πιο απαλά και για να προσθέτουν λάμψη. Εκτός, όμως, από την επιπλέον δόση γυαλάδας, οι σιλικόνες μπορούν να συσσωρευτούν στα μαλλιά σας και να τα κάνουν να φαίνονται βρώμικα, λιπαρά και βαριά. Οι πιο κοινές σιλικόνες που θα βρείτε σε προϊόντα μαλλιών περιλαμβάνουν: διμεθικόνη, κυκλομεθικόνη και αμοδιμεθικόνη.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *