Λαϊκή Συσπείρωση : Στο β’ γύρο των εκλογών καλούμε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών

0

Λαϊκή Συσπείρωση : Στο β’ γύρο των εκλογών καλούμε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΚΚΕ

Δυναμώνουμε – ψηφίζουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές 

Eυχαριστούμε όλους εκείνους και εκείνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, συμπορεύτηκαν μαζί του, στελέχωσαν, στήριξαν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ στους 6 δήμους της Κορινθίας και στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

Καλούμε όλες και όλους με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πείσμα να ριχτούν στη μάχη αυτή την εβδομάδα σπίτι το σπίτι, χώρο δουλειάς και γειτονιά, για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και αυτή την Κυριακή, στις ευρωεκλογές.

Θεωρούμε θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα το αποτέλεσμα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ στις 13 περιφέρειες της χώρας και στην πλειοψηφία των δήμων. Σημαντική αύξηση είχαμε και στην περιφέρεια Πελοποννήσου με διπλασιασμό των ψήφων από τις τελευταιές βουλευτικές εκλογές.

Θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητικό το σχετικά ακόμα υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι εργαζόμενοι οι άνεργοι να καταδικάσουν,να απομονώσουν την εγκληματική Χ.Α. Τα μαντρόσκυλα του συστήματος να μην σηκώσουν κεφάλι.

Την Κυριακή είναι ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και η μάχη των ευρωεκλογών. Ο εκλογικός νόμος με το β’ γύρο νοθεύει την επιλογή του λαού και ζητάμε την καταργησή του, γιατι ο λαός έκανε μια επιλογή που αποτυπώνεται καθαρά την πρώτη Κυριακή.

Στο νομό μας και στη περιφέρεια Πελοποννήσου που τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δεν είναι στο β’ γύρο, καλούμε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών, όπως κι αν ονομάζονται,γιατί η πολιτική τους είναι ίδια, θα υλοποιούν τις πολιτικές της κυβέρνησης που απορρέουν από της αποφάσεις της ΕΕ, δηλαδή υπεράπιση των συμφερόντων των μεγαλοεπειχηρηματιών. Άλωστε έχει διαμορφωθεί ένα πλέγμα διασύνδεσης δημάρχων,συμβούλων,περιφέρειας, με επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΚΟ κ.α που λειτουργεί σε βάρος του λαού.

Το ΚΚΕ δεν υπέκυψε ούτε πρόκειται να υποκύψει σε διλήμματα και να επιλέγει το μικρότερο κάθε φορά κακό, που στο τέλος αποδεικνύεται εξίσου ίδιο, είτε χειρότερο κακό.Το ΚΚΕ έγκαιρα έχει ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα από την αρχή της εκλογικής μάχης, να μην προτιμήσει κανέναν από τους υπόλοιπους ο λαός. Αλλωστε δεν θα υπήρχε λόγος να κατεβαίνει με ξεχωριστά ψηφοδέλτια, θα πήγαινε από την αρχή μαζί τους.

Η θέση μας αυτή είναι ξεκάθαρη, απόλυτα σύμφωνη με τα κριτήρια ψήφου που διατυπώναμε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο και αφορά όλες τις περιφέρειες και τους δήμους όπου τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δεν κατόρθωσαν να βρεθούν στο β’ γύρο των εκλογών. Δεν υπάρχει επομένως κανένας χώρος για παρερμηνείες, κουτοπονηριές ή υπόγειες φήμες. Αυτά χαρακτηρίζουν την πρακτική και στάση άλλων πολιτικών χώρων και όχι του ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν μεταλλάσσεται, με το κλείσιμο της κάλπης.

Αυτό δεν σημαίνει παθητικότητα, ούτε ουδετερότητα. Σημαίνει ότι δείχνουμε το δρόμο της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου για το λαό μας, μαζί με την ετοιμότητα, από την άλλη κιόλας μέρα των εκλογών, για σκληρή αναμέτρηση και αγώνα για ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν.

Καλούμε το λαό να αντισταθεί στα ψεύτικα διλήμματα “σταθεροποίηση και ανάκαμψη” ή “αποσταθεροποίηση”, στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη μεριά, ούτε θέλει ούτε μπορεί να σώσει το λαό, να ανοίξει δρόμο ανατροπής.

Ο λαός να δείξει εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, που δεν δεσμεύεται από αντιλαϊκές αποφάσεις, ανέντιμες υπογραφές και επικίνδυνες συναινέσεις, όπως άλλα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού και θέλουν είτε να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο, είτε να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

Κάθε ψήφος που ενίσχυσε το ΚΚΕ είναι ψήφος κερδισμένη για τα λαϊκά συμφέροντα. Ψήφος που πιάνει τόπο για την ισχυροποίηση των αγώνων, για να μπουν εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο.

Καλούμε τους εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και νέες, που έκαναν αποχή, δεν πήγαν να ψηφίσουν για διάφορους λόγους, άλλους που θέλουν να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική και ψήφισαν διάφορα άλλα κόμματα και συνδυασμούς, να ενισχύσου μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *