02/05/2024

Λάδωναν διοικητή νοσοκομείου με €30.000 για να πάρουν την καθαριότητα

0

Λάδωναν διοικητή νοσοκομείου με €30.000 για να πάρουν την καθαριότητα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Με παχυλό «φακελάκι» προσπάθησαν να πείσουν τον διοικητή του νοσοκομείου των Σερρών να… φροντίσει ώστε να ανατεθεί στην εταιρεία τους ο καθαρισμός των χώρων του για την επόμενη διετία.

Οπως γράφει η Μακεδονία, δύο γυναίκες ηλικίας 47 και 66 ετών και ένας άνδρας 55 ετών, συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. με τις κατά περίπτωση κατηγορίες για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτή.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κατήγγειλε ότι η 66χρονη, που ενεργούσε με προτροπή και για λογαριασμό της 47χρονης ιδιοκτήτριας εταιρείας καθαρισμού, τον προσέγγισε δύο φορές και του υποσχέθηκε ότι θα του δώσει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, ώστε με την ιδιότητα που έχει να φροντίσει να ανατεθεί το έργο της καθαριότητας του νοσοκομείου για την περίοδο 2013-2014 στην εταιρεία της 47χρονης.

Η 66χρονη είπε στον διοικητή ότι έχει τα χρήματα στη διάθεσή της και ότι της τα έδωσε ο 55χρονος υπεύθυνος της εταιρείας καθαρισμού. Μετά από αυτές τις δύο προσπάθειες, η 66χρονη ζήτησε και συνάντησε εκ νέου τον διοικητή του νοσοκομείου και τον διαβεβαίωσε ότι τελικά θα του έδινε 30.000 ευρώ, δηλαδή ποσό αυξημένο κατά 10.000 ευρώ, μόλις υπογραφόταν η σχετική σύμβαση ανάθεσης του έργου καθαριότητας υπέρ της εταιρείας για την οποία αυτή μεσολαβούσε. Αστυνομικοί της ασφάλειας Σερρών, όμως, που είχαν ενημερωθεί μετά την τρίτη πρόταση, συνέλαβαν τα εμπλεκόμενα άτομα.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών.

Πηγή: Ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *