24/04/2024

Κώστας Βουτσάς – ένας άνθρωπος γεμάτος φως, αγάπη, χιούμορ και απλότητα

0

Δεν συνηθίζω να γράφω για ανθρώπους που έχω γνωρίσει πολύ λίγο, δεν συνηθίζω να γράφω για ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή.
Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που νιώθω ότι είναι λάθος να μην πω δυο λέξεις για το πως φώτισαν τη δική μου ζωή με μια σύντομη συζήτηση που άφησε μια βαθιά ανάμνηση. Ένας τέτοιος άνθρωπος υπήρξε ο Κώστας Βουτσάς. Ένας κύριος ευγενικός, απλός, με πηγαίο χιούμορ, με πολλή αγάπη για όλους τους ανθρώπους, με πολλή αγάπη για τη δουλειά του που κλείνεται σε μια φράση “μα είμαι ηθοποιός”, με πολλή αγάπη για την ίδια τη ζωή, με πολλή αγάπη για την αγαπημένη του και μελλοντική συζυγό του την ηθοποιό και τότε σύντροφό του Αλίκη Κατσαβού.
Ο Κώστας Βουτσάς είχε έναν τρόπο να σε κάνει να νιώθεις πολύ άνετα και δεν έβαζε τον εαυτό του σε ένα βάθρο, σε κέρδιζε από την αρχή,  δεν ξέρω αν το εκφράζω σωστά αλλά ήταν άμεσος και είχε έναν τρόπο να σε κερδίσει ο ίδιος, όχι η φήμη του, αλλά σε κέρδιζε από την αρχή ως ένας ιδιαίτερος συνομιλητής που θέλεις να τον έχεις στην παρέα σου επειδή απολαμβάνεις αυτή τη συνομιλία. Προσωπικά επανέφερα τη σκέψη ότι είναι ο πασίγνωστος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς μόνο για να μπορέσω να κάνω ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αφού όλη η υπόλοιπη κουβέντα ήταν φυσική και ανθρώπινη. Αυτό δύσκολα το βρίσκεις.

Κάπου το 2015 λοιπόν ο αγαπημένος μας Κώστας Βουτσάς μας συστησε την αγαπημένη του Αλίκη Κατσαβού και μοιράστηκε μαζί μας ότι την αποκαλεί  Αλικήβη Κατσαβουτσά, αναφέρθηκε στα παιδιά του, ο Φοίβος ακόμα δεν είχε γεννηθεί. Μίλησε για τη δουλειά του και για τους διαφορετικούς ρόλους που καλείται να παίξει τόσο στο θέατρο όσο και στη ζωή.
Τιμή μου που τον γνώρισα.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *