27/04/2024

Κρίσιμo 48ωρο για διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με Κομισιόν και ΕΚΤ

0

Κρίσιμo 48ωρο για διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με Κομισιόν και ΕΚΤ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Κρίσιμες 48ωρο για διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με Κομισιόν και ΕΚΤΚαθοριστικής σημασίας είναι τα τέσσερα ραντεβού του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους το επόμενο 48ωρο.

Οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε ανοίγουν το πιο κρίσιμο κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις, καθώς θα αποσαφηνιστούν οι προθέσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για το χρέος και τη νέα συμφωνία.

Τα μηνύματα που φτάνουν στην Αθήνα δεν είναι καθαρά. Από τη μία η ΕΚΤ εμφανίζεται ιδιαίτερα σκληρή και λέει “όχι” στο σχέδιο Βαρουφάκη, από την άλλη η κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι καταρχήν κοντά σε συμφωνία – γέφυρα, ώστε να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ρέντσι, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να παρουσιάσει στον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ τις προτάσεις τη ελληνικής κυβέρνησης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Τη σκυτάλη του κρίσιμου μαραθωνίου παίρνει ο κ. Βαρουφάκης, καθώς σήμερα θα ταξιδέψει στην έδρα της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη για να μιλήσει με τον Μάριο Ντράγκι και αύριο Πέμπτη στο Βερολίνο με τον Β. Σόιμπλε.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *