20/05/2024

Κι εμεις ανησυχουμε για το νερο του Λουτρακιου; Τι να πουμε και κυριως τι να πιουμε;

0

Τι κι αν τα νερά είναι θολά, τι κι αν μπορούμε να συλλέξουμε χαλικάκια απο αυτά που γεμίζουν το φίλτρο της βρύσης μας, τι κι αν ειδικά τις πρώτες ημέρες το μήνα σε κάποιες περιοχές του Λουτρακίου το νερο υπερχλωριόνεται υπέρ το δέον, μάλλον από υπερβάλοντα ζήλο να καθαριστεί, τι κι αν εμείς από συνήθεια πίνουμε νερό Λουτρακίου, δεν ανησυχούμε γιατί πάντα υπάρχουν τα χειρότερα για να παρηγοριόμαστε! Το νερό στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα!

Νευρικός αλλά αποφασισμένος, ένας ιάπωνας βουλευτής ήπιε ένα ποτήρι νερό από το εσωτερικό του πυρηνικού σταθμού.

Ο Γιασουχίρο Σονόντα, που είναι γραμματέας της κυβέρνησης, αποφάσισε να κάνει αυτή την επίδειξη μετά τις απανωτές ερωτήσεις των δημοσιογράφων που του ζητούσαν να “αποδείξει” ότι η περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι είναι ασφαλής.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν τον βουλευτή, να πίνει αυτό το ποτήρι νερό, το οποίο είχε προηγουμένως φιλτραριστεί.

“Το απλό γεγονός ότι ήπια δεν σημαίνει ότι επιβεβαιώνεται η ασφάλεια, το γνωρίζω”, δήλωσε ο Σονόντα στους δημοσιογράφους. “Ο καλύτερος τρόπος είναι να δώσουμε τα δεδομένα στην κοινή γνώμη”.

Το νερό που ήπιε ο Ιάπωνας βουλευτής αντλήθηκε στις 22 Οκτωβρίου από μία δεξαμενή προσωρινής αποθήκευσης που βρίσκεται στον πυρηνικό σταθμό. Το νερό είχε βράσει για να αποστειρωθεί ενώ είχε αφαλατωθεί και δεν περιείχε ανιχνεύσιμες ποσότητες ραδιενεργού ιωδίου ή καισίου.

Καλά μετά από τόση επεξεργασία και τόσους ελέγχους δε θέλει και πολύ θάρρος να πιεί κανείς νερό, ενώ εμείς τι να πούμε και κυρίως τι να πιούμε…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *