Καταδικάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την απόφαση για άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

0

Την «τρομερή ανησυχία» των ΗΠΑ για τη 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε το Στέιτ Ντιμάρτμεντ, καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Κάτι συνέβη σήμερα στην Ελλάδα που μας προκάλεσε τρομερή ανησυχία. Και αυτό είναι ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Θέλουμε να καταδικάσουμε την έξοδο από τη φυλακή του καταδικασμένου για τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έλαβε διήμερη άδεια από ελληνική φυλακή. Έχει καταδικαστεί για αρκετές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων αυτής του Γουίλιαμ Νορντίν αλλά και του Ρόναλντ Στούαρτ» επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η ίδια σημείωσε ότι σε ανάλογη περίπτωση χορήγησης άδειας σε μέλος της «17 Νοέμβρη» στο παρελθόν, ο αδειούχος δεν επέστρεψε στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι εξήλθε από τις φυλακές Κορυδαλλού, με 48ωρη άδεια, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Πάιατ: Η άδεια στον Δ. Κουφοντίνα ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους

Νωρίτερα, παρέμβαση στην απόφαση για 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε μέσω Twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Όπως ανέφερε «ενώνω τη φωνή μου με εκείνους από το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας που νιώθουν απογοητευμένοι με την απόφαση του συμβουλίου για τον τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17Ν. Οι δημοκρατίες βασίζονται στην ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών, όμως η σημερινή άδεια απουσίας ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους».

Πρέσβειρα Ηνωμένου Βασιλείου: Απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο

Τον σεβασμό της στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και την απογοήτευσή της «από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο», εξέφρασε εξάλλου με ανάρτησή της στο Twitter η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, για την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε η Βρετανίδα πρέσβειρα, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Την ανάρτηση συνόδευε η φωτογραφία μίας πλάκας, αφιερωμένης στη μνήμη του Στίβεν Σόντερς.

naftemporiki.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *