Καναδάς: Μπορούν να αλλάξουν το φύλο στην ταυτότητα, αν νιώθουν ότι ανήκουν σε άλλο φύλο

0

Καναδάς: Μπορούν να αλλάξουν το φύλο στην ταυτότητα, αν νιώθουν ότι ανήκουν σε άλλο φύλο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

boy girlΚαναδάς: Δικαίωμα να αλλάξουν το φύλο που αναγράφεται στην ταυτότητα τους -χωρίς να υποβληθούν σε επέμβαση- αποκτούν οι τρανσέξουαλ

Οι Καναδοί τρανσέξουαλ δεν είναι υποχρεωμένοι να υποστούν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου για να αλλάξουν το φύλο και το όνομα στην επίσημη ταυτότητά τους σύφωνα με τις μεταρρυθμίσεις του νέου κώδικα Ιθαγένειας και Μετανάστευσης. Απο τον περασμένο Φεβρουάριο, όσοι επιθυμούν την αλλαγή του φύλου στην ταυτότητά τους οφείλουν να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γεννήσεως με αλλαγμένο φύλο και όνομα.

Η νομοθετική αλλαγή προσφέρει την ευκαιρία σε πολίτες που χαρακτηρίζουν εαυτούς ως άλλο φύλο από αυτό με το οποίο γεννήθηκαν, να μπορούν να έχουν ταυτότητα στην οποία να ορίζουν οι ίδιοι το φύλο στο οποίο αισθάνονται πως ανήκουν. Πριν απο τη νέα νομοθεσία, για να αλλάξει κάποιος φύλο στην ταυτότητά του έπρεπε να περάσει απο πραγματογνώμονα γιατρό ο οποιός όφειλε να επιβεβαιώσει την αλλαγή στο επάνω μέρος του σώματος και στα γεννητικά όργανα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απλώς ευθυγραμμίσθηκε με τις νομοθεσίες των επαρχιών που είχαν ήδη αρχίσει να αλλάζουν τη στάση τους έναντι των διαφυλικών ως προς το θέμα της επιλογης του φύλου και της αναγραφής του στα επίσημα έγγραφα χωρίς την χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να εισαγάγει ένα τέτοιο νόμο προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη σε όσους ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η επιλογή του φύλου είναι προσωπικό δικαίωμα.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *