25/04/2024

Καλοκαιρινό παζάρι για τα αδέσποτα ζώα στον Πεζόδρομο Δημαρχείου στις 11 – 12 Αυγούστου 6:30-11:30

1

Καλοκαιρινό παζάρι για τα αδέσποτα ζώα στον Πεζόδρομο Δημαρχείου στις 11 – 12 Αυγούστου
6:30-11:30

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Καλοκαιρινό παζάρι για τα αδέσποτα ζώα Λουτράκι Αδέσποτη Πνοή

Καλοκαιρινό παζάρι για τα αδέσποτα ζώα στον Πεζόδρομο Δημαρχείου στις 11 –  12 Αυγούστου
ώρες λειτουργίας 20:00 -23:30

Για την ενίσχυση της προσπάθειας της φιλοζωικής ομάδας με έδρα του Λουτράκι.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για περίθαλψη,τροφές και επεμβάσεις αδέσποτων ζώων.

Ακολουθεί η επιστολή που διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και το σχετικό video

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=viNBalrHQWs&feature=g-upl]

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμοι Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου,

       Εμείς οι φιλόζωοι πολίτες του δήμου Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου 4039/12 σε όλους τους Δήμους και πάντοτε υποκινούμενοι από το αίσθημα της συμπόνιας προς τα εγκαταλειμμένα, άρρωστα ή και συχνά τραυματισμένα ζώα, αιτούμεθα:

1) την ανέγερση και λειτουργία δημόσιου κυνοκομείου, το οποίο να μην οδηγεί στην ασυλοποίηση των ζώων που μόνο τραγική κατάληξη έχει τις περισσότερες φορές.

2) την παραχώρηση χώρου κατάλληλου για προσωρινή παραμονή και περίθαλψη ζώου σε έκτατες ανάγκες (περίθαλψη μετά από στειρώσεις, τραυματισμοί, απόπειρες δηλητηρίασης).

3) την εκστρατεία ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, μέσω των Δημοτικών φορέων και οργανισμών, για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς π.χ. να ταχυδρομούνται μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης φυλλάδια προς τους δημότες με προειδοποιήσεις  για τις συνέπειες της κακής μεταχείρισης στα ζώα.

4) την ανάθεση στη Δημοτική Αστυνομία της τήρησης των νόμων που η πολιτεία έχει θεσπίσει υπέρ της προστασίας των ζώων.

5) την εγκατάσταση ποτιστικών μηχανισμών και ταϊστικών συσκευών σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπου θα φροντίζουμε και εμείς οι εθελοντές για τη σωστή χρήση και λειτουργία τους.

6) την αύξηση του αριθμού των στειρώσεων στα αδέσποτα σκυλιά σε συνεργασία με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. καθώς και την αξιοποίηση του θεσμού δωρεάν στειρώσεων από εθελοντές κτηνιάτρους  που προέρχονται είτε από το εσωτερικό ή το εξωτερικό

7) τη διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου Λουτρακίου με τον κτηνίατρο της περιοχής που θα δίνει το δικαίωμα  στα μέλη της φιλοζωικής ομάδας να περιθάλπουν όχι μόνο τραυματισμένα ζώα αλλά και άρρωστα ζώα που θα εντοπίζονται στη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου με την ένδειξη ειδικού δελτίου που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα τους.

8) να μας επιτρέπεται να κάνουμε bazaars  υπό την αιγίδα του Δήμου χωρίς να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα από τη δημοτική αστυνομία ή άλλους φορείς.

9) την προσοχή της δημοτικής αρχής στο ιδιαίτερο πρόβλημα των δεκάδων σκυλιών που φιλοξενούνται από τη Κα Δέσποινα. Ως γνωστόν η Κα Δέσποινα οφείλει να παραδώσει το χώρο που φιλοξενεί τα αδέσποτα ζώα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Κ α τ ε π ε ι γ ό ν τ ω ς  η δημοτική αρχή οφείλει να μεριμνήσει για τη τύχη αυτών των ζώων, τα οποία η ίδια με συγκινητική αυταπάρνηση και μέριμνα φροντίζει τόσα χρόνια, μεταδίδοντας μόνο θετικά μηνύματα για την διατήρηση του είδους τους και την διασφάλιση της ζωής τους.

ΜΗΝ  ΞΕΧΝΑΤΕ!!!

      ΠΩΣ εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τη Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει αυτό που είναι

υποχρεωμένη από το Νόμο να πράξει «με την πεποίθηση πως το πολιτισμικό ήθος ενός λαού εκδηλώνεται στη μεταχείριση που εφαρμόζει απέναντι στα ζώα» (Γκάντι)

30-07-2012

                                                          Με σεβασμό και εκτίμηση,

                                                           Η ομάδα φιλόζωων εθελοντών Λουτρακίου-Κορίνθου

                                                                                       «ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΠΝΟΗ»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Καλοκαιρινό παζάρι για τα αδέσποτα ζώα στον Πεζόδρομο Δημαρχείου στις 11 – 12 Αυγούστου 6:30-11:30

  1. θελω να σας ευχαριστησω για αυτο που προσφερετε ,σε ανυπερασπιστα και αδυναμα ζωακια.αλλα να μην ξεχνατε ,οτι υπαρχουν και γατουλες .οι οποιες [μικρες και μεγαλες] υποφερουν απο πολλους κτηνανθρωπους της πολης σας .βλεπω μια πολη απανθρωπη,χωρις πολιτισμο.ενημερωστε τους συμπολιτες σας ,τι σημαινει πολιτισμος.να αγαπουν και να σεβονται ολα τα οντα που υπαρχουν.εχουν και αυτα δικαιωματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *