09/05/2024

Καλογεροπούλειο Ίδρυμα – πρόγραμμα  “Ακούμε τους νέους”

0
Καλογεροπούλειο Ίδρυμα – πρόγραμμα  “Ακούμε τους νέους”
Σήμερα στον χώρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος στην Κόρινθο έλαβε χώρα η  παρουσίαση του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2024» όπου έγινε η παρουσίαση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το διαγωνιστικό μέρος του Προγράμματος.

Συνοπτικά θα λέγαμε ότι το Καλογεροπούλειο ‘Ιδρυμα Κορίνθου σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα και το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ προσκαλεί τελειόφοιτους και απόφοιτους μουσικών σπουδών στα όργανα συμφωνικής ορχήστρας και πιάνου να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2024».

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει σε αξιόλογους Νέους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να εξελίξουν τη δουλειά τους μέσα από πολλαπλές συναυλίες και ηχογραφήσεις, καθώς και να έρθουν σε επαφή με ήδη αναγνωρισμένους μουσικούς, διοργανωτές φεστιβάλ και ενδεχόμενους χορηγούς.

Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στο βιντεο παρακάτω και να αισθανθείτε τη χαρά των δημιουργικών ανθρώπων που μέσα απο μια αρμονική συνέργεια δίνουν βήμα και απλώνουν χείρα βοηθείας σε νέους ταλαντούχους μουσικούς .

Για το προγραμμα μίλησαν οι κκ Μαρία Χρισταρά Πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, η υπεύθυνη του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους» Πόπη Μαλαπάνη, το μέλος της επιτροπής του διαγωνισμού και κορυφαίος Α’ στις βιόλες της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ηλίας Σδούκος και το μέλος της επιτροπής του διαγωνισμού και κορυφαίος Β’ στα τσέλα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Αστέριος Πούφτης.

“Ακούμε τους νέους” λοιπόν χάρις σ’ ένα πρόγραμμα που δίνει ώθηση στους ταλαντούχους νέους και τους βοηθά να εξελιχθούν στην τέχνη για να προχωρήσουν παραπέρα, τους ανοίγει δρόμους και σημαντικές συνεργασίες και τους δίνει φωνή για να ακουστούν και να ξεχωρίσουν σε πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά αφού το 2023 ήδη έχουν ξεχωρίσει από τους μαθητές που συμμετείχαν οι τρεις καλύτεροι. Οι συμμετοχές στο πρόγραμμα αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερες, παραμένουν όμως τα υψηλά στάνταρ και οι υψηλές απαιτήσεις από τους συμμετέχοντες νέους μουσικούς έτσι ώστε πραγματικά να είναι οι καλύτεροι εκείνοι  οι οποίοι θα μπορέσουν να πατήσουν  στο δρόμο της μουσικής και της τέχνης με ένα βήμα πιο σίγουρο και πιο σταθερό σε μία αναμενόμενη  ανοδική λαμπρή πορεία.
Δεν έχουμε παρά να προτρέψουμε τους νέους να μη χάσουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να υπηρετήσουν την τέχνη με προσήλωση, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να συνεχίσει να στηρίζεται από χορηγούς και φορείς αυτή και άλλες ανάλογες προσπάθειες δείχνοντας την άλλη πλευρά της μουσικής και κατ’ επέκταση της ίδιας της ζωής στους νέους. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *