30/04/2024

Καλογεροπούλειο Ίδρυμα: Αυτό το Σάββατο Κοντσέρτο από την Νεανική Ορχήστρα Τζαζ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

0

Κοντσέρτο από τριάντα νεαρούς μουσικούς, από την Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί την Σάββατο 6  Απριλίου και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος!

Η Νεανική Ορχήστρα Τζαζ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (JJO NRW), είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης και υπάρχει από το 1975. Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ήταν το πρώτο ομοσπονδιακό κράτος που ίδρυσε και προώθησε μια κρατική ορχήστρα τζαζ νέων με την υποστήριξη του τότε πρωθυπουργού της, Johannes Rau. Ιδρύθηκε για να παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη σε νέους καλλιτέχνες στο χώρο της τζαζ.

 

Το JJO NRW έχει κάνει μεγάλη συνεισφορά ως μεσολαβητής της πολιτιστικής και νεανικής εργασίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Προηγούμενα ταξίδια πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη Λευκορωσία, την πρώην Σοβιετική Ένωση, την Τουρκία, την Ινδία, την Κίνα και την Κορέα, την Αφρική, τη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Για πολλά από τα μέλη του χρησιμεύει ως εφαλτήριο για να γίνει μουσικός της τζαζ. Μέχρι στιγμής, πάνω από 600 νέοι έχουν λάβει μέρος στην ορχήστρα. Πάνω από το ένα τρίτο από αυτούς δραστηριοποιούνται πλέον επαγγελματικά στη μουσική.

 

Το ρεπερτόριο του JJO NRW καθορίζεται τόσο από την παράδοση της τζαζ όσο και από τις σύγχρονες τάσεις. Περιλαμβάνει κυρίως συνθέσεις και διασκευές των αρχηγών, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στο line-up και τις ικανότητες του συγκροτήματος. 13 δισκογραφικές παραγωγές μαρτυρούν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και μια συνεχή παρουσία στην τοπική και εθνική σκηνή της τζαζ.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *