16/04/2024

Καλλιτέχνες ακυρώνουν τις εμφανίσεις τους λόγω των ελέγχων του ΣΔΟΕ

0

Καλλιτέχνες ακυρώνουν τις εμφανίσεις τους λόγω των ελέγχων του ΣΔΟΕ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ένας μετά τον άλλον, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες επιλέγουν να ακυρώσουν εμφανίσεις τους σε μαγαζιά στα παραλιακά θέρετρα της Χαλκιδικής και αλλού, εξαιτίας… των συστηματικών και αυστηρών ελέγχων του ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Την ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα συναυλίας της Πάολας σε beach bar-club στην Ηράκλεια Χαλκιδικής, ακολούθησε η απόφαση του Αντώνη Ρέμου να ακυρώσει την εμφάνισή του σε μαγαζί στη Φούρκα Χαλκιδικής το ερχόμενο Σάββατο, χαρακτηρίζοντας υπερβολές τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, ενώ παράλληλα ζήτησε «να μη στοχοποιούνται οι καλλιτέχνες». Ο γνωστός καλλιτέχνης επρόκειτο να εμφανιστεί μαζί με τον Στέλιο Ρόκκο στο beach bar-club «Solybay» (πρώην «Babe watch»).

Μόλις την περασμένη Παρασκευή ματαιώθηκε επίσης μία συναυλία του Α. Ρέμου, αυτήν τη φορά στο club «Ορόσημο» στην Ασπροβάλτα, για την οποία πάντως ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι διοργανωτές τύπωσαν από μόνοι τους αφίσες».

Να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ την περασμένη Παρασκευή έκανε έφοδο στο beach bar-club «Mylos» στην παραλία Πλάκας Λιτοχώρου στην Πιερία, όπου εμφανιζόταν ο Α. Ρέμος, και διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις, σφραγίζοντας για 48 ώρες το μαγαζί. Το ΣΔΟΕ διαπίστωσε επίσης φορολογικές παραβάσεις και σε συναυλία του Βασίλη Καρρά, την Πέμπτη 8 Αυγούστου, σε παραλιακό club στο Οφρύνιο Καβάλας, χωρίς να σφραγίσει όμως το μαγαζί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Με μία ανακοίνωση στην οποία δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες -μετά μάλιστα και τον σάλο με την εμφάνισή του στην Ψαρού της Μυκόνου-, ο Α. Ρέμος έκανε γνωστό ότι ακυρώνει την προγραμματισμένη για το Σάββατο συναυλία του σε γνωστό club της Φούρκας, υποστηρίζοντας ότι «παρατηρούνται υπερβολές, όσον αφορά τους ελέγχους, επιβεβλημένους καταρχήν, στον χώρο της συναυλιακής/καλοκαιρινής διασκέδασης».

Παράλληλα, ζητά να μη γίνονται στόχος οι καλλιτέχνες, καθώς «δεν είναι δυνατόν να ελέγχουν οι ίδιοι τη νομιμότητα λειτουργίας των χώρων που τους φιλοξενούν».

«Δεν επιθυμώ να γίνω συμμέτοχος σε καμία υπερβολή, γι’ αυτό και αποφάσισα να ακυρώσω τη συναυλία στη Χαλκιδική και εν όψει της έναρξης των προγραμματισμένων εμφανίσεών μου στη Θεσσαλονίκη, καλώ όλους τους φίλους μου να συναντηθούμε εκεί από τις 23 Αυγούστου», καταλήγει ενημερώνοντας ότι θα εμφανίζεται στο «Politia Live Clubbing» με τον Στέλιο Ρόκκο και την Ελένη Φουρέιρα.

Νωρίτερα ο ιδιοκτήτης του beach bar «Crystal Life», στην παραλία της Ηράκλειας Χαλκιδικής, ακύρωσε τη σημερινή συναυλία της Πάολας και μάλιστα μέσω? Facebook. Στο μήνυμα που ανάρτησε στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι «λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλουμε το live της Πάολας».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος διερευνά την καταγγελία αστυνομικών της Λέσβου ότι πήγαν για έλεγχο στη συναυλία του Νίκου Βέρτη το βράδυ της 2ας Αυγούστου σε περιοχή του λιμανιού Μυτιλήνης αλλά ο έλεγχος αποτράπηκε με παρέμβαση ανώτερων στελεχών του Λιμενικού Σώματος της Μυτιλήνης που ήταν παρόντα. Οπως τους είπαν, η περιοχή ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο και οι λιμενικοί είχαν κάνει έλεγχο και όλα ήταν νόμιμα. Οι αστυνομικοί, που έφτασαν αρχικά ύστερα από καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας, ανέφεραν ότι ο χώρος της συναυλίας είχε μετατραπεί σε υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, με τραπέζια, γκαρσόνια, ποτά κ.λπ.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *