21/05/2024

Κίνα: Κατάχρηση 1 δισ. δολαρίων που προοριζόταν για κατοικίες φτωχών

0

Κίνα: Κατάχρηση 1 δισ. δολαρίων που προοριζόταν για κατοικίες φτωχών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Κατάχρηση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, χρημάτων που είχαν δεσμευθεί για την ανοικοδόμηση φθηνών κατοικιών για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αποκάλυψαν έλεγχοι των κινεζικών Αρχών, όπως μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, κατά την έρευνα που διεξήγαγαν στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποκαλύφθηκαν καταχρήσεις οι οποίες σωρευτικά ανέρχονται στα 5,8 δισεκ. Γιούαν, ήτοι 947 εκατομμύρια δολάρια, σε εκατοντάδες διαφορετικά έργα κατά το 2012.

Η κινεζική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να ανοικοδομήσει 36 εκατομμύρια φθηνές κατοικίες και διαμερίσματα κατά την περίοδο 2011-2015, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση από μέρους των πολιτών που δεν μπορούν να αποκτήσουν δικά τους σπίτια ή να καταβάλουν ενοίκιο, καθώς οι τιμές των ακινήτων στη χώρα ανεβαίνουν με ταχύ ρυθμό, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει καταστήσει την καταπολέμηση της διαφοράς κορυφαία προτεραιότητά του, αφότου ανέλαβε την ηγεσία της χώρας και του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *