04/05/2024

Κέρκυρα: Eπιχείρηση εκκένωσης στο Norman Atlantic – Στέλνουν ελικόπτερα & C-130

0

Κέρκυρα: Eπιχείρηση εκκένωσης στο Norman Atlantic – Στέλνουν ελικόπτερα & C-130 (live upd)

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ήδη από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψής του, καθώς η φωτιά είναι μεγάλη.

Σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα η επιχείρηση εκκένωσης του επιβατηγού oχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic με εναπομείναντες επιβαίνοντες (σε σύνολο 467 επιβαινόντων) στο οποίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 4 τα ξημερώματα,  44 μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Το πλοίο κατευθυνόταν από την Ηγουμενίτσα στην Ανκόνα.Ο πλοίαρχος του σκάφους είναι Ιταλός και από τα μέλη του πληρώματος 22 είναι Ιταλοί και οι 34 Έλληνες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.Σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτης, 150 επιβάτες του Norman Atlantic βρίσκονται σε λέμβο, προκειμένου να μετεπιβιβαστούν σε παραπλέον πλοίο.«Το Cruise Europa (σ.σ Μινωικές Γραμμές), το μεγαλύτερο πλοίο στην περιοχή αναλαμβάνει και το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης» διευκρίνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.«Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές, την υπόθεση χειρίζεται το ιταλικό κέντρο επιχειρήσεων, το πλοίο είναι 22 μίλια από τις ιταλικές ακτές» τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και κατόπιν της επικοινωνίας τους αποστέλλονται πέντε ελικόπτερα και ένα C-130 για να κατευθύνουν τη διάσωση.

«Αυτό μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν μεμονωμένες διασώσεις από αέρα… Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, κατά συνέπεια έχουμε να κάνουμε με μια δύσκολη κατάσταση, κάνουμε ό,τι μπορούμε, ελπίζω να πάει καλά» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο κ. Δένδιας.

Επιβάτης κατήγγειλε  ότι υπήρχε κακός συντονισμός της επιχείρησης εκκένωσης στο πλοίο.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *