12/05/2024

Ισχυρός σεισμός 5,7 ρίχτερ ανατολικά της Πελοποννήσου. Λεπτομέρειες, τι λένε οι σεισμολόγοι

3

Ισχυρός σεισμός 5,7 ρίχτερ ανατολικά της Πελοποννήσου, Λεπτομέρειες, τι λένε οι σεισμολόγοι

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

image​Μια ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ ξύπνησε την μισή Ελλάδα στις 06:44 το πρωί, με επίκεντρο την ανατολική Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό σεισμολογικό ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 146 χλμ νότια της Αθήνας, 120χλμ. ανατολικά της Σπάρτης και δυτικά της Μήλου, στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 85 χλμ από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.


Στις 06:48 σημειώθηκε και δεύτερος μετασεισμός στο ίδιο σημείο, έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι μετασεισμοί.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

image

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «τέτοιοι σεισμοί δεν μας δημιουργούν κάποια προβλήματα».

Ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας καθώς έχει ένα αρκετά μεγάλο βάθος. Ωστόσο το μεγάλο εστιακό βάθος όπως εξήγησε συνήθως δεν προκαλεί ζημιές.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι συγκεκριμένες σεισμικές δονήσεις δεν προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες καθώς τις θεωρούν φυσιολογικές για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “Ισχυρός σεισμός 5,7 ρίχτερ ανατολικά της Πελοποννήσου. Λεπτομέρειες, τι λένε οι σεισμολόγοι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *